Romania are 300.000 de bolnavi de Alzheimer. O mare problema e ca multi se pierd, iar familiile nu stiu unde se duc. Romanii de la Connected Medical vor sa rezolve acest lucru prin Human Link.

Human Link e un ecosistem format dintr-un smartwatch, o aplicatie de mobil, dar si o asigurare de viata pentru cei care au grija de bolnavii de Alzheimer. Echipa condusa de George Georgescu a fost castigatoarea concursului Changeneers, organizata de Impact Hub si Samsung.

Cum a ajuns insa George Georgescu la un produs pentru bolnavii de Alzheimer? Asa cum se intampla de multe ori, din experienta personala.

“In urma cu 10 ani am fost in vizita la bunica mea si nu am gasit-o acasa. Intre timp nu mai e in viata, dar lucrand la una dintre cele mai mari companii telecom din Romania, am vazut foarte multe solutii pentru copii. M-am intrebat de ce nu exista pentru adulti. Conform statisticilor din SUA, peste 90% sunt sansele ca un pacient cu Alzheimer sa nu mai fie gasit in viata daca a disparut mai mult de 48 de ore.”, spune George Georgescu, la emisiunea Ziua Zero, realizata de start-up.ro in parteneriat cu wall-street.ro.

Un ecosistem pentru pacienti si rude

“Human Link nu este doar un produs in sine. Este un ecosistem compus dintr-un smartwatch si o aplicatie. Smartwatch-ul este la mana pacientului, iar aplicatia e la apartinator pentru ca pacientii sa nu mai fie pierduti. Oamenii cu Alzheimer se pierd des si nu mai poti sa-i gasesti”, spune George Georgescu.

Simptomele Alzheimerului inseamna ca, de multe ori, pacientii nu pot fi lasati singuri. “Produsul nostru aduce libertate pentru familii pentru ca stai linistit. Multi apartinatori renunta la munca pentru a avea grija de bolnavii de Alzheimer.”, explica fondatorul Connected Medical.

Boala Alzheimer - asigurare de viata prin Human Link

Un lucru foarte interesant pe care-l propune Human Link este asigurarea de viata pentru apartinator.

“Sunt foarte multe familii in care exista doar un singur apartinator. Acela are o asigurare de viata - pana la 20.000 de lei. Doar de la achizitionarea produsului. Mai avem servicii medicale la domiciliu, la cerere, de doua ori pe an. E o adevarata excursie cand trebuie sa te duci la doctor pentru analize. Trebuie sa stai foarte mult la coada. Din acest motiv avem un partener care poate asigura la nivel national ingrijirea la domiciliu.”, spune George Georgescu.

Cat costa dispozitivul Human Link?

Dispozitivul costa 155 de euro cu tot cu TVA. Serviciile pot fi de la 5 euro la 20 de euro.

Produsul este gata de vanzare. Este facut dupa specificatiile date de Societatea Romana de Alzheimer.

“Autonomia este de 4 zile. Smartwatch-ul in sine e si un telefon, poate suna si poate fi sunat. Doar in aplicatie, adica doar catre apartinator. Nu stiu cat de corect ar fi sa ii iei parintelui un ceas care sa aiba autonomie o luna si sa te vezi cu el abia peste o luna”, spune creatorul Human Link. Cu ajutorul acestui smartwatch si a serviciilor conexe, familiile pot lucra in continuare.

Pentru a fi folosit de catre familii, acestea au nevoie de acordul scris al bolnavului.

De asemenea, cei de la Connected Medical se gandesc deja la un nou produs, integrat cu acesta, care sa masoare aderenta organismului la un medicament.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri