Cum ar fi sa poti discuta anonim cu toti prietenii tai si sa nu iti fie frica de faptul ca vei fi etichetat? Aplicatia romaneasca Layers vrea sa rezolve acest lucru, oferind anonimitate pentru a discuta subiecte diverse.

Layers este proiectul dezvoltat de compania Riacore si nu e prima lor aplicatie. Primul produs este Usersfeed, o aplicatie prin care restaurantele sau barurile pot obtine feedback de la utilizatori. L-am invitat pe Cristian Burlacu, CEO al Riacore, la emisiunea “Ziua Zero” pentru a discuta despre planurile sale cu Layers.

Layers e rezultatul concluziilor trase de Burlacu si echipa sa dupa ce au dezvoltat Usersfeed. Ei si-au dat seama ca oamenilor le e frica sa dea feedback si, de asemenea, nu au incredere ca acesta va ajunge undeva si va fi luat in seama.

“Utilizatorul final nu crede ca lucrurile pe care le spune vor avea impact asupra primitorului si asta-l face sa fie reticent. Trebuie sa educam utilizatorul si sa ii aratam valoarea intrinseca a feedback-ului”, spune Burlacu.

Desi recunoaste ca trendurile arata ca aplicatiile si-au pierdut din influenta, Cristian Burlacu spune ca, in Romania, lucrurile sunt abia la inceput, iar oamenii incep sa se obisnuiasca mai mult cu tehnologia.

Descarca Layers de aici ca sa afli ce gandesc prietenii tai.

Cum functioneaza Layers?

Layers e o aplicatie care functioneaza in anomimat. Se bazeaza pe discutii organizate in “Topicuri” de discutie, iar contactele nu sunt publice, ci se bazeaza pe cele din agenda telefonului tau. Aplicatia e disponibila atat in Google Play, cat si in AppStore pentru iPhone.

Practic, daca vrei sa discuti o tematica, poti crea un Topic. Acesta poate fi creat in mai multe moduri. Poti sa-ti dezvalui identitatea, iar raspunsurile sa fie anonime, dar poti crea un topic total anonim, iar raspunsurile sa fie la fel. De asemenea, cei care raspund pot alege daca sa fie anonimi.

“Layers e un fel de forma de protest fata de ceea ce suntem obisnuiti pana acum. Suntem obisnuiti cu Facebook, unde ni se ofera niste modele. Pe acel trend de obicei majoritatea se conformeaza. Noi vrem cu Layers sa dam oamenilor posibilitatea sa-si valideze propriul lor adevar. Layers iti da posibilitatea sa-ti validezi propriile ganduri.”, explica fondatorul Layers, Cristian Burlacu.

Aplicatia poate fi folosita diferit. Layers are in echipa programatori romani, olimpici la informatica, ce locuiesc in Marea Britanie. Cristian marturiseste ca acestia folosesc Layers diferit fata de el, un om trecut de 30 de ani. Daca tinerii vor sa afle opinia prietenilor pe subiecte de actualitate, daca vor sa discute despre haine si jocuri, Cristian foloseste Layers pentru altceva.

“Eu personal folosesc Layers in alte scopuri. Am probleme cu comunicare cu prietenii, la un anumit moment relatiile de prietenie se racesc, toti avem alte interese si focusuri, intelegem lucrurile diferit. Toate lucrurile astea ne fac sa ne departam. Mi-ar placea sa intelegem care e numitorul nostru comun si sa ne unim. Layers te ajuta sa faci lucrul acesta. Eliberarea uneste. Nu mai ai frustrari pe ceilalti.”, spune Cristian.

Layers e despre eliminarea impactului blocajului emotional, din cauza temerii, fricilor sau inhibitiilor.

Layers: Anonim, intre prieteni

Esential in Layers e faptul ca nu poti discuta decat cu prietenii din contactele telefonului tau. Astfel, nu vorbesti cu necunoscuti, dar poti sa o faci anonim. Acest lucru e important, de exemplu, daca vrei sa afli parerea oamenilor despre tine sau despre ceea ce crezi.

Tu poti comunica doar cu oamenii pe care-i ai in agenda. In agenda ta telefonica ar trebui sa ai oameni cu un anumit nivel conversational si care au o rezonanta cu tine.”, spune Cristian Burlacu.

“Tot procesul e facut pentru grupuri. Grupul e de la doua persoane in sus. Cand te adresezi unui grup poti alegi sa fii anonim sau sa ti se stie identitatea. Daca sunt la serviciu, pot sa dau un mesaj asumat in numele meu, iar colegii pot raspunde anonim.”, mai spune creatorul aplicatiei.

De asemenea, prin optiunea “Ask Anonymous”, utilizatorii pot discuta individual sub anonimat.

Planurile Layers sunt de a modifica modul in care discutam. “Mie mi-a placut sa am afaceri care se vand singure. Layers va fi atat ceva de interesant sa-l ai si sa-l utilizezi, incat singur va ajunge in buzunarele oamenilor. Pentru a discuta cu prietenii tai va trebui sa le dai invite si va deveni viral. Primul lucru pe care il voi face va fi sa trimit invite la toata agenda mea. Va fi foarte greu de oprit.”, incheie Cristian Burlacu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri