O noua miscare a Apple, de data aceasta in colaborare cu sapte dintre cele mai mari companii aeriene din lume.
Apple a semnat un parteneriat cu sapte dintre cele mai mari companii aeriene din intreaga lume pentru a face din unul dintre produsele sale, iPod-ul, parte integrata a optiunilor de entertainement oferite in timpul zborului.

Incepand de la jumatatea anului 2007, Air France, Continental Airlines, Delta Air Lines, Emirates, KLM si United Airlines vor permite pasagerilor sa-si conecteze iPod-urile la sistemele din avion, in timpul zborului, se precizeaza in publicatia fastcompany.com. Apple poarta negocieri acum si cu Panasonic Avionics Corporation.

Conectarea iPod-ului va permite ca fiecare persoana care foloseste una dintre aceste companii aeriene in plecarile sale sa poata vizualiza continutul video stocat pe iPod, pe displayuri individuale, situate pe spatele scaunelor.

Expansiunea Apple nu se va opri insa aici. Compania negociaza cu Panasonic Avionics Corporation pentru a putea conecta iPod-urile in timpul zborului in cazul tuturor aparatelor ôcu aripiö.

Cu mai bine de 3000 de accesorii pentru iPod pe piata, publicul poate folosi propriile gadgeturi pentru a se putea relaxa in timpul zborului, fara a depinde de dotarile liniilor aeriene. De asemenea, mai bine de 70% din automobilele fabricate in anul 2007 vor beneficia de echipamente de conectare la iPod. Apple a incheiat un acord cu cel de-al doilea producator de masini din America, Ford.

General Motors Corp. si Ford Motor Co. vor integra iPod-ul Apple in noile lor modele, marind de asemenea forta dominatoare a Apple pe piata MP3 playerelor. ôEste vorba despre integrare si convergenta, in acest acordö, preciza Larry Wu, senior director la firma de cercetare, J.D. Power and Associates, in luna august.

Reprezentantii companiei Ford au precizat ca mai bine de jumatate din vehiculele care vor fi produse in 2007 , vor include, pe langa echipamentul standard, si un iPod sau orice alt MP3 player.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Radiografia transportului aerian in primele sase luni din 2018