Orange Romania mareste accesibilitatea serviciilor video si a Internetului de banda larga extinzand din 25 noiembrie acoperirea EDGE (Enhanced Data GSM Environment) la nivel national, potrivit unui comunicat al companie.

Orange a lansat in octombrie 2004 servicii video si televiziune in direct pe telefonul mobil atat prin EDGE cat si prin GPRS, serviciile oferite prin tehnologia EDGE fiind disponibile la momentul lansarii in patru orase.

Prin tehnologia EDGE Orange ofera continut video, acces la conturi de e-mail, televiune mobila, si solutii de transfer de date. "Serviciile de date broadband sunt accesibile acum prin EDGE la nivel national si prin 3G in 10 mari orase din tara. in paralel cu reteaua EDGE, vom continua sa dezvoltam reteaua 3G, care va acoperi 20 de orase pana la sfarsitul lui 2006, iar anul viitor vom dezvolta reteaua HSDPA.", a declarat, citat de NewsIn, directorul comercial la Orange Romania, Thierry Millet.

Pentru a se familiariza cu serviciile si a vedea ce li se potriveste cel mai bine, clientii Orange pot incerca gratuit de 2 ori pe an orice optiune din programul Try, timp de 2 luni fiecare. Astfel, incepand de saptamana viitoare, abonatii Orange au ocazia sa descopere si sa testeze mesajele scrise si multimedia, TV Live sau internet si e-mail mobil, se arata in acelasi comunicat.

Orange este principalul operator de telefonie mobila din Romania cu un numar total de 7,5 milioane de clienti. EDGE (Enhanced Data GSM Environment) este o versiune mai rapida a serviciilor fara cablu GSM (Gobal System for Mobile Communications, sistemul global pentru comunicatii mobile) realizat prin unde electromagnetice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si