Romania si Pakistan au cazut de acord privind demararea unor proiecte comune in domeniul educatiei IT precum si de dezvoltare de software romanesc in Pakistan
"Cele doua parti au cazut de acord privind redactarea unui contract mutual la nivel guvernamental pentru a grabi procesele pentru demararea acestor proiecte intr-un timp cat mai scurt", reiese dintr-un comunicat emis de Ministerul Federal al telecomunicatiilor si IT-ului din Pakistan, la scurt timp dupa reuniunea dintre ministrul pakistanez al talecomunicatiilor si IT-ului si vice prim ministrul roman Bogdan Pascu, informeaza NewsIn, citand site-ul www.thenews.com.

Oficialul roman se afla momentan in vizita in Pakistan, unde conduce o delegatie, care, potrivit presei pachistaneze exploreaza posibilitatile de cooperare economica, cu putin timp inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, la data de 1 ianuarie 2007. "Bogdan Pascu a declarat lui Awais Leghari ca statul roman considera Pakistanul un partener valoros si este interesat de promovarea relatiilor economice si de comert intre sectoarele publice, cat si private, ale celor doua tari", a continuat comunicatul.

Oficialu roman a anuntat ca odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, Romania va putea primi ca si mana de lucru aproximativ zece mii de persoane din afara granitelor UE. "Suntem interesati sa angajam tineri licentiati talentati din Pakistan, oferindu-le acestora sansa de a contribui la cresterea economica a Romaniei", afirmat acesta. Oficialul roman si-a exprimat aprecierea privind progresul inregistrat de sectorul IT si de telecomunicatii al Pakistanului. Pascu a transmis ministrului pakistanez si dorinta mai multor companii romanesti de a-si reloca o parte operatiuni si din serviciile tip call-center in Pakisitan.

Pascu a adaugat ca firmele romanesti sunt interesate si de parteneriate cu grupuri din Pakistan privind unele proiecte comune in domeniul educatiei IT, avand in vedere ca sistemele educationale din cele doua state sunt relativ asemanatoare. Oficialul pakistanez a oferit responsabililui roman un raport statistic privind progresului sectorului de IT si telecomunicatii din Pakistan, precizand ca sectorul telecomunicatiilor a inregistrat o crestere exponentiala, atingand o densitate in ceea ce priveste serviciile de telefonie, de 30%.

"Obictivul nostru este de a atinge o densitate de 100% in urmatorii opt ani in sectorul telecomunicatiilor si suntem pregatiti pentru implementarea cat mai rapida a unor servicii tip broadband", a declarat oficialul pakistanez.Leghari a precizat ca sectorul IT se apropie vertiginos de performantele inregistrate de sectorul de telecomunicatii, acest lucru fiind reflectat de crestere anuala de 50% in ceea ce priveste exporturile IT ale Pakistanului, nivel de crestere inregistrat constant in ultimii cinci ani.

"Ne asteptam ca valoarea de piata a industrie IT din Pakistan sa atinga nivelul de zece miliarde de dolari pana la sfarsitul anului 2010, in acelasi timp mentinand si nivelul anual de crestere, de 50%, in urmatorii cinci sau sase ani", a incheiat ministrul pakistanez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri