Proiectul este realizat de compania Softwin impreuna cu Iris SA, reprezentantul local al grupului american Apple Computers, care produce de mai bine de sase ani playerul multimedia iPod. Reprezentantii companiei nu au oferit detalii legate de intelegerea contractuala intre Softwin si gigantul american Apple Computers.

Intuitext va prezenta softul de educatie electronica cu ocazia targului de Gaudeamus, incepand 22 noiembrie. Proiectul are la baza un concept inovator, care permite accesarea continutului educational pe consola video a iPod-ului.

Lansat in 2001, playerul iPod a schimbat modul in care utilizatorul acceseaza continutul multimedia, fie ca este vorba de muzica, clipuri, text sau celebrele “carti audio” (audiobooks). Astazi, iPod a devenit un simbol cultural al inceputului noului mileniu, fiind folosit de peste 60 de milioane de utilizatori din intreaga lume. Lectiile sunt pe format video, deci pot fi redate pe playerul care recunoaste clipurile si formatele de film. Grupul tinta al proiectului Intuitext este format din tineri pana in 22 de ani.

Intuitext, divizia de solutii de eLearning a grupului Softwin, este un jucator important si pe piata mondiala. Proiectele Intuitext au fost acceptate in programul gigant BBC de creare de software educational inovativ, care sa ridice nivelul competitivitatii invatamantului din Marea Britanie. Intuitext ofera pentru piata romaneasca 12 titluri diferite ce acopera 5 materii (Fizica, Matematica, Chimie, Biologie si Geografie). Lor li se adauga un produs unic la nivel mondial: intreaga colectie de 110 ani a Gazetei Matematice, in format electronic.