Swisscom incepe negocieri pentru rascumpararea actiunilor la Vodafone

Compania elvetiana Swisscom Mobile incepe negocierile cu operatorul britanic de telefonie mobila Vodafone, pentru rascumpararea unui pachet de actiuni de 25% la Vodafone, a anuntat compania Swisscom.

Parteneriatul strategic cu Vodafone va continua pe baza unui acord comercial, a anuntat compania de stat in cadrul unui comunicat separat, Swiss Federal Council, a anuntat ca este de acord cu inceperea negocierilor. Rascumpararea de catre Swisscom a actiunilor detinute la operatorul de telefonie mobila nu va fi luata in considerare in calcularea datoriei Swisscom, in cadrul obiectivelor strategice guvernamentale, se specifica in comunicatul consiliului.

Statul elvetian detine un pachet de actiuni in valoare de 58% la compania Swisscom. Reprezentantii Swisscom au declarat ca tranzactia trebuie sa continue, conform NewsIn.

Limita pentru datoria neta a Swisscom va ramane neschimbata, echivalenta cu de 1,5 ori castigurile inregistrate, inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii, ceea ce garanteaza un nivel inalt de flexibilitate strategica.

Discutiile despre o posibila rascumparare au devenit mai intense dupa ce Vodafone a vandut un pachet de actiuni de 25% detinute la firma belgiana Proximus, pentru suma de doua milioane de euro celei mai mari companii de telefonie belgiene, Belgacom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri