Conform ziarului german Der Spiegel, angajati oficiali ai grupului Siemens ar fi facut deturnari de fonduri, folosite ulterior ca mita, in scopul obtinerii unor contracte, printre care unele in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. Fondurile au fost virate intr-o serie de conturi din strainatate, in special in Elvetia, dupa cum informeaza NewsIn.

Doi salariati ai diviziei de telefonie COM a companiei Siemens au fost arestati, a informat Parchetul de la Munchen, in comunicatul sau si a mai anuntat ca investigheaza inca sase persoane. Conform comunicatului Parchetului, acestea sunt banuite ca ar fi deturnat aproximativ doua sute de milioane de euro, care ar fi fost virate in conturi din strainatate.

Pana in prezent, reprezentantii Siemens si cei ai Parchetului discutasera doar despre o suma de minim 20 de milioane de euro, insa articole aparute, la sfarsitul saptamanii trecute, in presa vorbeau deja despre suma de o suta de milioane de euro.

In Germania, fusesera arestate cinci persoane, la 16 noiembrie, in cadrul unei anchete de cercetare a deturnarii de fonduri la Siemens, anuntase Parchetul general de la Munchen. Arestarile survenisera ca urmare a perchezitiilor facute la birourile si domiciliile unora dintre angajatii grupului si care il vizasera in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat. In Elvetia, mai multe milioane de franci elvetieni fusesera blocate, la 17 noiembrie, in conturi in cadrul acuzatiilor de dare de mita de catre grupul german Siemens.