Parchetul de la Munchen a anuntat doua noi arestari in cazul de deturnare de fonduri de la Siemens, in care cuantumul daunelor se cifreaza la 200 milioane de euro.
Conform ziarului german Der Spiegel, angajati oficiali ai grupului Siemens ar fi facut deturnari de fonduri, folosite ulterior ca mita, in scopul obtinerii unor contracte, printre care unele in cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena din 2004. Fondurile au fost virate intr-o serie de conturi din strainatate, in special in Elvetia, dupa cum informeaza NewsIn.

Doi salariati ai diviziei de telefonie COM a companiei Siemens au fost arestati, a informat Parchetul de la Munchen, in comunicatul sau si a mai anuntat ca investigheaza inca sase persoane. Conform comunicatului Parchetului, acestea sunt banuite ca ar fi deturnat aproximativ doua sute de milioane de euro, care ar fi fost virate in conturi din strainatate.

Pana in prezent, reprezentantii Siemens si cei ai Parchetului discutasera doar despre o suma de minim 20 de milioane de euro, insa articole aparute, la sfarsitul saptamanii trecute, in presa vorbeau deja despre suma de o suta de milioane de euro.

In Germania, fusesera arestate cinci persoane, la 16 noiembrie, in cadrul unei anchete de cercetare a deturnarii de fonduri la Siemens, anuntase Parchetul general de la Munchen. Arestarile survenisera ca urmare a perchezitiilor facute la birourile si domiciliile unora dintre angajatii grupului si care il vizasera in mod special pe un vechi director de divizie al acestui conglomerat. In Elvetia, mai multe milioane de franci elvetieni fusesera blocate, la 17 noiembrie, in conturi in cadrul acuzatiilor de dare de mita de catre grupul german Siemens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri