Compania japoneza Sanyo concediaza 2.200 de angajati

Grupul japonez de electronice Sanyo a anuntat ca va desfiinta 2.200 de locuri de munca, la nivel mondial, pana in martie 2007, in cadrul eforturilor de restructurare, care au provocat, din iulie 2005 pana in prezent, concedierea a 14.000 de angajati, scrie AFP citata de NewsIn.

Dintre aceste locuri de munca, 1.500 vor fi desfiintate in Japonia. De asemenea, reprezentantii companiei nipone au adaugat ca Sanyo isi va reduce, treptat, numarul firmelor afliliate de la trei sute la aproximativ doua sute, in urmatorii trei ani.

Astfel, grupul va adauga cheltuielilor pentru anul financiar 2006-2007, care se incheie in martie anul viitor, 40 de miliarde de yeni (267 de milioane de euro), pentru a face fata acestor noi restructurari, au declarat reprezentantii Sanyo.

Compania japoneza si-a scazut puternic previziunile pentru anul financiar in curs, anticipand un deficit net de 50 de miliarde de yeni (335 de milioane de euro), cu toate ca estimase, initial, un profit de 20 de miliarde de yeni.

"Nu am reusit sa ne adaptam schimbarilor rapide de pe piata telefoniei mobile", a declarat vicepresedintele grupului, Kochi Maeda.

Acesta este al treilea an consecutiv in care Sanyo are pierderi, mai precizeaza AFP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
SUA ar putea interzice aplicaţiile chineze de social media, inclusiv TikTok
Setari Cookie-uri