Siemens investeste 1,6 mld. dolari in Argentina

Grupul german Siemens a confirmat, vineri, ca a obtinut un contract cu parteneri argentinieni, pentru contruirea a doua centrale electrice in Argentina, pentru o suma totala de 1,6 miliarde de dolari.

Cele doua centrale, de la Campana, in provincia Buenos Aires si din Timbues, in apropierea orasului Rosario, din provincia vestica Santa Fe, vor fi operate de catre companiile de electricitate argentiniene TMB si TSM. Fiecare dintre acestea va avea o capacitate de 830 de magawatti.

Siemens a castigat acest contract in defavoarea companiei franceze Alstom si a celei japoneze Mitsubishi, care si-au manifestat, de asemenea, interesul pentru acest contract.

Ministrul argentinian pentru planificare a dezvaluit numele castigatorului pentru licitatie in luna octombrie si a anuntat suma care ii va corespunde companiei Siemens, respectiv de aproximativ un miliard de dolari.

Construirea acestor doua noi centrale se inscrie in cadrul unui vast plan guvernamental pentru evitarea unei crize energetice. Dupa trei ani de crestere economica de peste 8%, economia argentiniana trebuie sa-si foloseasca toate resursele, iar sistemul de alimentare si electricitate joaca un rol important in acest aspect.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Google Maps testează o nouă opțiune cu care își propune să ajute șoferii
Setari Cookie-uri