Conform cifrelor furnizate de IDC referitoare la al treilea trimestru al anului 2006, HP si-a depasit pentru al 18-lea trimestru consecutiv competitorii pe piata mondiala a serverelor.

HP a depasit cresterea pietei la serverele blade, inregistrand o crestere a venitului cu 43,8% fata de anul trecut. O crestere mai rapida decat a pietei a fost obtinuta si la numarul de servere blade vandute, cota de piata fiind de 35%, de peste trei ori mai mare decat a companiei situate pe locul trei.

Pe piata calculului de inalta performanta, HP se situeaza pe prima pozitie la venitul realizat, cu o cota de piata de 34,5%, depasind cresterea pietei atat la venituri cat si la numarul de unitati vandute. in privinta veniturilor, cresterea a fost de 13,2% fata de trimestrul precedent, aproape doua ori mai mare decat a pietei. Numarul de unitati vandute a fost cu 5,7% mai mare fata de valoarea stagnanta a pietei.

Performanta echilibrata atat in ceea ce priveste veniturile cat si numarul de unitati vandute dovedeste forta HP pe piata mondiala a serverelor, spune Mark Hudson, vicepresedinte pentru marketing al diviziei Enterprise Storage & Servers din cadrul HP. Clientii au incredere in parteneriatul cu HP deoarece continuam sa le demonstram valoarea noastra actuala si preocuparile pentru viitor.