Cea de-a noua firma de soft din lume, ca cifra de afaceri, Embarcadero Tehnologies, va investi la Iasi, in urmatorii doi ani, trei milioane de dolari, pentru a crea cel mai mare centru de dezvoltare software din lume a companiei americane.
Centrul, care va asigura soft pentru baze de date si modelare, isi va incepe activitatea la mijlocul lunii decembrie, firma aflandu-se in plina campanie de recrutare de programatori.

Credem ca Iasiul are o mai buna calitate a personalului si este competitiv din punctul de vedere al pretului, fata de alte orase evaluate. Resursa de talent exista, Iasiul fiind un centru universitar important. Prin crearea centrului de la Iasi, incercam sa mentinem produsele existente pe piata si crearea unor produse noi, bazandu-ne pe ideile inovative ale programatorilor ieseni, a declarat pentru NewsIn, Adrian Andrei, director pe Romania in cadrul Embarcadero Tehnologies.

Iasiul a fost ales in detrimentul unor orase din India, dupa ce, in vara acestui an, pietele locale au fost evaluate de conducerea firmei americane.
Potrivit directorului Adrian Andrei, in centrul de la Iasi vor fi angajati 200 de programatori in Java si C++, urmand ca, in 2009, numarul acestora sa creasca la 500 daca experienta va fi un succes, dublandu-se astfel si investitia Embarcadero in Romania. Embarcadero va deveni practic o firma ieseana. Nucleul de dezvoltare va fi iesean, a mai spus Adrian Andrei, care lucreaza in cadrul companiei de zece ani. Acesta a adaugat ca la Iasi nu va exista si un departament de vanzari, clientii firmei americane fiind din strainatate.

Primele 100 de companii americane folosesc soft produs de noi. Nu cautam la Iasi clienti noi. Aici va fi cel mai mare centru de dezvoltare Embarcadero din lume insa nu va avea si un departament de vanzari. in schimb, vom crea un departament nou in cadrul firmei, de garantare a calitatii produselor, in stransa colaborare cu un partener IT din India, ne-a declarat Adrian Andrei.

Embarcadero Tehnoligies detine, momentan, sase centre de dezvoltare, in Statele Unite (trei), Canada (unul) si India (doua). Conform lui Adrian Andrei, in urmatorii doi ani, vor ramane doar doua, cel din Canada si cel din Iasi.
Primii programatori care vor fi angajati in cadrul centrului iesean vor urma stagii de pregatire intensiva la Toronto (Canada), unde vor fi instruiti de specialisti ai firmei americane.

Embarcadero Tehnoligies, companie publica americana, s-a infiintat in anul 1993, cu sediul central in San Francisco. Firma ofera un pachet de zece produse si are peste 12.000 de clienti in toata lumea. Conform datelor furnizate de directorul roman al companiei, in urmatoarele zile, Embarcadero va fi achizitionata de fondul privat american de investitii Thoma Cressey Equity Parteners, prin cumpararea tuturor actiunilor cotate la bursa, procesul de achizitie fiind demarat in toamna acestui an. Tranzactia se ridica la 234 milioane de dolari. Thoma Cressy gestioneaza un capital de peste 2 miliarde de dolari. in ultimii ani, Thoma Cressey a investit in firme de software peste 300 milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri