Aplicatia informatica cu care angajatorii vor trebui sa faca registrul electronic de evidenta a salariatilor va fi gata pana la data de 15 decembrie si va putea fi descarcat gratis de pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, a declarat inspectorul general, Mariana Basuc.
Potrivit Marianei Basuc, licitatia pentru realizarea programului in care se va tine evidenta electronica a salariatilor a fost castigata de firma Teamnet International, iar pretul inclus in oferta depusa de aceasta a fost de peste 990.000 de lei, bani achitati de Inspectia Muncii din fonduri extrabugetare. In prezent, reprezentantii Inspectiei Muncii si cei ai firmei castigatoare finalizeaza clauzele contractului, dupa care acesta va fi semnat, dupa cum informeaza NewsIn.

Aplicatia informatica va fi gata pana in 15 decembrie, dupa care aceasta va fi pusa la dispozitia angajatorilor pe pagina de internet a Inspectiei Muncii, de unde va putea fi descarcata in mod gratuit. Angajatorii pot folosi, de asemenea, si alte programe pentru a tine evidenta salariatilor, iar in acest caz, Inspectia Muncii le va pune la dispozitie structura si formatul de fisier aferente registrului. Informatiile privind completarea si transmiterea registrului vor fi furnizate angajatorilor de Inspectia Muncii sau de catre inspectoratele teritoriale de munca.

Potrivit hotararii de Guvern 161/2006, angajatorii vor fi obligati, de la 1 ianuarie 2007, sa completeze registrul electronic de evidenta a salariatilor, care inlocuieste varianta materiala a acestuia. Registrele electronice au ca scop reducerea formalitatilor administrative de evidenta a angajatilor si crearea unei baze de date la nivelul Inspectiei Muncii, care va cuprinde toate contractele individuale de munca. Registrele "pe hartie" se vor pastra si arhiva la nivelul angajatorilor.

Totodata, vechimea in munca a salariatilor va fi probata in continuare cu carnetul de munca, pana in data de 31 decembrie 2008, a mai spus Mariana Basuc. Prin urmare, persoanele care se angajeaza in 2007 si 2008 vor beneficia de carnet de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri