Acordul Microsoft - Novell va impulsiona cererea de sisteme de operare in Romania

Parteneriatul incheiat recent intre gigantii IT, Microsoft si Novell, va avea un impact major asupra pietei romanesti, unde va mari cererea de sisteme de operare Windows si Linux, potrivit directorului general al Novell Romania, Claudiu Borsan. "Parteneriatul dintre Microsoft si Novell aduce o flexibilitate fara egal si o mai buna posibilitate de control, pentru companii, al platformelor Windows si Linux", a adaugat Borsan.

Conform intelegerii dintre cele doua mari companii de software, Microsoft a recunoscut Novell ca fiind principalul furnizor de platforme Linux, un sistem de operare deschis si o alternativa la Windows. Microsoft a recunoscut si softurile care asigura interoperabilitatea celor doua platforme, Windows si Linux. Totodata, Microsoft va recomanda oficial sistemul de operare dedicat sectorului de business, SUSE Linux Enterprise, tuturor companiilor care doresc sa foloseasca atat Linux cat si Windows in retelele lor informatice. intelegerea dintre cei doi giganti este valabila pana in anul 2012.

Ca parte a acestei intelegeri, Microsoft s-a angajat sa nu isi ceara drepturile pentru licente de la clientii care au achizitionat sistemul SUSE Linux Enterprise sau alte produse certificate la Novell. Acelasi angajament si l-a luat Novell fata de clientii care au o versiune de licenta Windows sau alte produse certificate la Microsoft. "Compania client isi va putea alege solutia ce corespunde cel mai bine necesitatilor afacerii sale, fara a-si mai pune problema interoperabilitatii intre Windows si Linux", a mai spus Borsan, citat de NewsIn.

Directorul general a declarat ca Novell Romania pregateste un contract cu o companie de software locala pentru a adapta noile solutii Linux la cerintele specifice, in special cele legate de limba romana, ale companiilor romanesti. El nu a oferit nici un detaliu cu privire la compania romaneasca partenera si la momentul in care va fi semnat contractul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri