Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a lansat ôGhiseul Virtual de Platiö- proiect dezvoltat de triumviratul DotCommerce Romania ľ Softwin - Kondiment.
Portalul se doreste a fi interfata de acces a persoanelor juridice si fizice catre institutiile administratiei publice prin asigurarea unei modalitati rapide de plata a datoriilor catre stat. Ghiseul fiecarei institutii in parte va fi gestionat si intretinut de institutia respectiva, dar ele se vor regasi grupate in cadrul acestui portal (www.ghiseul.ro).

DotCommerce Romania considera ca implementarea proiectului ôGhiseul Virtual de Plati ô va avea un impact major, datorita cresterii numarului de posesori de carduri bancare, a rapiditatii solutiei de plata, a usurintei de utilizare, a sigurantei garantate a tranzactiilor precum si a disponibilitatii 24/7.

Experienta pe care DotCommerce Romania a acumulat-o pe piata privata , unde este lider in procesarea de tranzactii online, a fost de un real ajutor in proiectarea unei aplicatii usor de utilizat si securizata.

Scopul si avantajele realizarii unui asemenea portal il reprezinta sporirea flexibilitatii sistemelor de plati in cadrul administratiei publice, asigurarea unei transparente totale a tranzactiilor efectuate, prin emiterea de dovezi de plata recunoscute juridic si posibilitatea de monitorizare a statusului operatiunilor; posibilitatea de interfatare cu orice procesator de plati online, asigurarea unor interfete standard cu sisteme de plata deja existente pentru adaptarea cat mai rapida la noua solutie, facilitarea accesului cetatenilor la solutiile de plata online.

Depasind momentul cozilor interminabile, al timpului irosit inutil, beneficiind de toate avantajele platilor on-line, prin intermediul acestui portal fiecare posesor de card va putea sa-si achite taxele, impozitele, contravaloarea unor servicii, amenzile, fara a fi nevoit sa se deplaseze din fata calculatorului.

Utilizarea acestei metode de achitare a taxelor online este conditionata doar de o conexiune la Internet, posesia unei adrese de e-mail si a unui card bancar care permite plata in mediul electronic.

Acest cumul de beneficii puse in slujba cetateanului prin intermediul proiectului a determinat compania DotCommerce Romania sa se implice in realizarea portalului äGhiseul virtual de platiö, prin dezvoltarea unei interfate utile si usor accesibile.

Pentru a utiliza cat mai corect si eficient portalul va recomandam sa va creati un cont de utilizator, operatiune care solicita foarte putin timp. Inregistrandu-va in sistem (pe baza unui user name si a unei parole alese de dvs) veti avea acces la toate informatiile privind istoricul si statusul tranzactiilor dvs catre fiecare dintre institutiile din cadrul portalului.

Primul serviciu disponibil in cadrul portalului este plata online a amenzilor de circulatie din Municipiul Bucuresti. In scurt timp mai multe institutii, autoritati si organizatii guvernamentale vor adera la acest sistem. Ghiseul Virtual de Plati serveste atit institutii centralizate cit si descentralizate.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri