Dell intra si pe segmentul cardurilor wireless

Producatorul american de computere, Dell, a anuntat, luni, ca incepe vanzarea cardurilor pentru conexiuni fara fir (wireless) pentru laptopurile proprii.

Cardul pentru conexiuni wireless, intitulat Dell Wireless 1500 Draft 802.11n, este deja disponibil spre vanzare si in Romania prin intermediul retelei de distributie a grupului american.

Varianta mai elaborata a cardului wireless, ExpressCard, permite conectarea la Internet de banda larga sau email oriunde exista semnal de telefonie mobila. De asemenea, solutia este disponibila pentru toate platformele Dell din gama Inspiron si XPS.

Cele mai recente produse Dell din categoriile servere, sisteme de stocare a datelor, sisteme calculator de birou (desktop) si laptopuri au fost concepute si optimizate pentru a corespunde cerintelor unice ale Windows Vista, Office 2007 si Exchange Server 2007, se arata in comunicat.

Dell va oferi asistenta tehnica pentru punerea in practica a noilor aplicatii lansate de Microsoft, asigurand de asemenea servicii de instruire pentru a ajuta clientii sa isi configureze si gestioneze noile solutii informatice.

Potrivit raportului International Data Corporation (IDC) referitor la vanzarile de calculatoare pe piata romaneasca in trimestrul trei, Dell avea o cota de piata de 11,9%, din punct de vedere valoric, aflandu-se pe locul doi, dupa Hewlett-Packard care a avut o cota de 14,9% si inaintea producatorului autohton Flamingo Computers ale carui vanzari au reprezentat 8,4% din valoare totala a calculatoarelor vandute in trimestrul trei.

Producatorul mondial de calculatoare, Dell, va inregistra pana la sfarsitul anului o crestere a vanzarilor de 5% pe piata romaneasca si preconizeaza mentinerea ritmului de dezvoltare si pentru 2007 a declarat, Dragos Mateescu, director Dell Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri