Hewlett-Packard(HP) Romania, filiala producatorului mondial de calculatoare Hewlett-Packard a incheiat anul financiar 2006 cu o crestere a vanzarilor totale de 23% fata de anul precedent, au informat oficialii companiei.
"Este al treilea an consecutiv cu cresteri ale vanzarilor de peste 20%, anul acesta marcand redefinirea profilului de piata al HP in Romania, de la vanzarea de produse la furnizarea de servicii si solutii integrate", a declarat directorul general HP Romania, Radu Enache, citat de NewsIn.

In 2004, compania a obtinut o crestere a vanzarilor cu 24% fata de 2003, iar in 2005, o crestere cu 36% fata de 2004, potrivit oficialilor companiei. Compania nu a furnizat date precise privind rezultatele financiare. Principalul segment de dezvoltare l-a constituit vanzarea echipamentelor portabile, care a inregistrat o crestere cu 58% fata de anul precedent.

"Pentru 2007, estimam o crestere cu 18% a vanzarilor de sisteme personale, orientandu-ne atat pe proiecte de infrastructura cat si pe piata intreprinderilor mici si mijlocii", a declarat directorul departamentului de sisteme personale HP Romania, Razvan Mosoiu.

Departamentul de solutii tehnologice (TSG), care furnizeaza solutii pentru infrastructura IT, elemente de stocare, servere si servicii a inregistrat o crestere a veniturilor de peste 38% in 2006 fata de anul trecut. Pe piata serverelor HP Romania a obtinut vanzari cu 37% mai mari fata de anul precedent. Veniturile acumulate din vanzarea solutiilor software pentru managementul infrastructurii si serviciilor IT si de comunicatii au inregistrat o crestere cu 32% fata de 2005.

In 2006, HP Romania s-a concentrat pe finalizarea unor proiecte de consultanta si integrare de solutii IT in sectorul telecomunicatiilor, financiar-bancar, industrie si utilitati, inregistrand pe acest segment o crestere cu 53% fata de 2005.

Departamentul de sisteme personale (PSG) a inregistrat in anul financiar curent o crestere a veniturilor cu 7% fata de 2005. Departamentul de imprimare si prelucrare a imaginii (IPG) a inregistrat in 2006 o crestere a vanzarilor cu 22% fata de anul trecut.

"Un rol important in obtinerea performantelor pe acest segment l-au avut cresterile vanzarilor de imprimante tip format mare, acestea aducand venituri cu 90% mai mari fata de 2005. Vanzarile imprimantelor laser color au crescut cu 30% in 2006 fata de 2005, multifunctionalele laser cu 130%, multifunctionalele cu jet de cerneala cu 31%, iar imprimantele laser de retea cu 40%", a declarat directorul IPG al HP Romania, Irinel Ilie.

"In ceea ce priveste vanzarile totale, anul viitor, ne asteptam la o crestere cu cel putin 10% fata de 2006", a completat Razvan Mosoiu. Potrivit raportului International Data Corporation (IDC) referitor la vanzarile de calculatoare pe piata romaneasca in trimestrul trei, compania Hewlett-Packard se situa pa primul loc, din punct de vedere valoric, cu o cota de piata de 14,9%, urmata de Dell cu o cota de piata de 11,9% si Flamingo Computers ale carui vanzari au reprezentat 8,4% din valoare totala a calculatoarelor vandute in trimestrul trei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri