Compania germana de semiconductoare si solutii de comunicatii, Infineon, a inaugurat la Facultatea de Electronica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti un laborator de proiectare asistata de calculator, rezultatul unei investitii de peste 130.000 euro.
"Colaborarea cu Politehnica a inceput in urma cu un an, la infiintarea Infineon Technologies Romania, iar factorii care au determinat alegerea acestei locatii au inclus apropiera de universitate, dar si potentialul oferit de baza educationala buna din Romania", a declarat Thomas Simonis, Directorul Centrului de Dezvoltare din Bucuresti al companiei, informeaza NewsIn.

Infineon este o companie care deruleaza activitati de cercetare si dezvoltare in domeniul semiconductorilor in Romania. Numarul angajatilor centrului din Bucuresti a crescut deja la 130 de persoane de la demararea operatiunilor in 2005. Pana in prezent a fost investita suma de 10 milioane de euro in crearea Centrului de Dezvoltare. Compania intentioneaza sa isi mareasca numarul de angajati la 250 pana in 2010, iar investitiile sa depaseasca 20 de milioane de euro, a adaugat Simonis.

Pe langa laboratorul finantat de Infineon, cooperarea cu Universitatea Politehnica cuprinde si un curs de masterat in microelectronica avansata, lansat in ultimul an universitar. in prezent 40 de studenti urmeaza cursurile de pregatire pentru a deveni creatori calificati de microcipuri . Cursul de masterat este completat de prezentari realizate de experti Infineon recunoscuti la nivel international.

Prin intermediul laboratorului de cercetare si cursului de masterat, Infineon intentioneaza sa acopere cerintele de cercetare si dezvoltare viitoare ale industriei semiconductorilor, inca din faza de pregatire.

Centrul Infineon din Romania face parte dintr-un grup de cercetare in domeniul semiconductorilor de putere cu functii digitale care include centrele din Villach, Padova, Munchen si Graz. Semiconductorii de putere inteligenti sunt utilizati in aplicatii destinate automobilelor si in industrie. Chip-urile dezvoltate de Infineon se folosesc in senzorii care indica presiunea din pneuri, airbag-uri si sisteme de intrare fara cheie. Infineon joaca de asemenea un rol major in sectorul aplicatiilor de securitate si cardurilor cu microcip.

Infineon Technologies AG, Munchen, Germania, ofera semiconductori si solutii de sisteme care asigura eficienta energetica, mobilitate si conectivitate, siguranta si securitate in procesele industriale.

In exercitiul fiscal 2006 (sfarsitul lunii septembrie), compania a inregistrat vanzari de 4,1 miliarde de euro, avand aproximativ 30.000 de angajati in intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri