Mai putin de un sfert dintre angajatorii bucuresteni folosesc metoda online de raportare privind achitarea contributiilor pentru sanatate si concedii medicale, in vreme ce restul prefera sa stea la cozi interminabile, lunar, pentru a depune documentele justificative direct la sediile CASMB.

Potrivit purtatorului de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB), Cristina Calinoiu, din cei aproximativ 97.000 de angajatori din Capitala, doar 22.528 prefera raportarile online, restul alegand varianta de a sta la cozi interminabile, lunar, direct la sediile institutiei, informeaza NewsIn.

Oficialul CASMB a explicat ca aceasta institutie a pus la punct un sistem informatic care permite efectuarea raportarilor mult mai usor si mai rapid, existand conditiile eliminarii cozilor care se formeaza periodic in fata ghiseeelor. Datorita acestui sistem informatic, angajatorii pot transmite catre casa de asigurari de sanatate raportarile, iar acestea, dupa ce sunt validate de inspectorii CASMB sunt inapoiate angajatorului care are obligatia sa printeze documentele, sa le semneze si sa le stampileze iar apoi trebuie sa le trimita prin posta la Casa, cu confirmare de primire.

"Credeam ca noul sistem va elimina cozile care se formau la ghiseele institutiei in primele zile ale perioadei de depunere a declaratiilor de sanatate si concedii medicale, dar nu este deloc asa. Cred ca sunt foarte multe persoane carora le place sa se calce in picioare pentru ca de foarte multe ori invoca faptul ca posta costa sau ca nu au acces la internet", a spus Cristina Calinoiu .
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri