Primii patru producatori pe piata de servere, DELL, Hewlett-Packard, Fujitsu Siemens si IBM, au acoperit 83.5% din numarul de unitati vandute pe piata romaneasca in trimestrul trei al anului in curs conform unui recent studiu IDC, a declarat pentru NewsIn, Calin Mirea, analist la IDC Romania
Ca numar de unitati vandute, piata a fost dominata de servere cu pretul de vanzare mai mic de 3.000 de dolari si au atins o cota de 58.1%. Pe locul doi, cu o cota de 20.8% din volumul pietei s-au clasat serverele cu preturi cuprinse intre 3.000 si 6.000 de dolari.

Serverele avansate de tip RISC, CISC si EPIC, adresate in special segmentului corporate, au cunoscut in total o scadere de 28.0% ca numar de unitati vandute in trimestrul trei 2006 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Prin contrast, valoarea vanzarilor aproape s-a triplat, se arata in studiu.

"In ciuda unei evolutii neliniare in ultimii ani, tendinta generala a pietei de servere din Romania este de a creste, atat ca volum cat si ca valoare", a spus Mirea. "Pe masura ce se maturizeaza, companiile romanesti vor fi nevoite sa integreze din ce in ce mai mult IT-ul in derularea afacerilor, iar acest fapt se va reflecta cu siguranta si in achizitiile de servere" a incheiat Mirea.

Daca in primul trimestru Dell ocupa pozitia a patra privind numarul de unitati vandute in Romania, in urmatoarele doua trimestre a revenit in top 3, inregistrand o crestere a cotei de piata, de la 6,1% in primul trimestru, la 15% in trimestrul al doilea, ajungand la 21,1% in al treilea trimestru, mai mult cu 345,5% fata de aceeasi perioada a anului 2005, potrivit datelor oferite de companie.

Hewlett-Packard a inregistrat in acest an pe segmentul servererlor o crestere de 37% fata de anul trecut.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri