HP vinde cele mai multe servere la nivel mondial

Producatorul global de echipamente de calcul, Hewlett-Packard (HP), ocupa primul loc pe piata mondiala a serverelor, cu o cota de piata de 28,8% la numarul de unitati vandute, conform studiilor IDC citate vineri de gigantul american.

HP si-a pastrat pozitia de lider pe piata serverelor "populare" x86 (pentru gama Pentium) atat la numarul de unitati vandute, cat si la venituri, cota de piata a acestora ajungand la 33,1%. Este al 41-lea trimestru consecutiv de dominare a serverelor HP ProLiant, se arata in comunicat, pe segmentul de piata al serverelor "populare".

Pe piata serverelor cu procesoare AMD, HP si-a continuat evolutia atat in privinta venitului cat si a numarului de unitati vandute, venitul inregistrand o crestere de 47 procente. HP conduce si pe piata serverelor cu procesoare Intel, cu o cota de piata de 32,3% si o crestere de 12,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

HP ocupa primul loc si la venitul combinat pentru serverele bazate pe sisteme de operare Windows, Linux si Unix, care reprezinta peste 96% din vanzarile la nivel mondial.

Pe piata sistemului de operare alternativ, Linux, HP a castigat aproximativ sase puncte procentuale la cota de piata corespunzatoare venitului pe segmentul serverelor Linux, avand o crestere de 28,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe piata serverelor din Romania, filiala locala a HP a obtinut vanzari cu 37% mai mari fata de anul precedent. Conform unui recent studiu IDC CEMA, primii patru producatori pe piata de servere, DELL, Hewlett-Packard, Fujitsu Siemens si IBM, au acoperit 83.5% din numarul de unitati vandute pe piata romaneasca in trimestrul trei al anului in curs.

Ca numar de unitati vandute, piata a fost dominata de servere cu pretul de vanzare mai mic de 3.000 de dolari si au atins o cota de 58.1%. Pe locul doi, cu o cota de 20.8% din volumul pietei s-au clasat serverele cu preturi cuprinse intre 3.000 si 6.000 de dolari. Hewlett-Packard Romania, a incheiat anul financiar 2006 cu o crestere a vanzarilor totale de 23% fata de anul precedent potrivit NewsIn.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri