Desi Sony este liderul incontestabil pe piata consolelor de jocuri iar noul PlayStation 3 a fost foarte asteptat de impatimiti, noua consola a celor de la Nintendo, Wii, a zdrobit practic la vanzari in SUA consola Sony, Microsoft care e prezenta pe piata cu un nou produs de un an, fiind lider prin Xbox 360
Nintendo Co. Ltd a comercializat in luna noiembrie pe piata americana 476.000 unitati Wii, in timp ce rivalul si liderul pietei Sony Corp. a vandut numai 197.000 de PlayStation 3. Ambele console au fost lansate la mijlocul lunii noiembrie, Wii avand vanzari triple in perioada analizata de grupul de cercetari de piata NPD, scrie presa internationala.

Liderul lunii noiembrie pe piata americana a consolelor de jocuri video a fost Microsoft, a carui cota de piata nu a fost micsorata de intrarea in forta a competitorilor Sony si Nintendo. Xbox 360, lansata in urma cu un an, s-a comercializat in 511.000 de exemplare. Nintendo Wii este comercializata la un pret recomandat de 250 de dolari, in timp ce PS3 costa aproximativ 600 de dolari iar Xbox 360 costa 400 de dolari.

Vanzarile slabe ale Sony in primele saptamani de prezenta pe piata americana cu noul sau produs sunt puse pe seama problemelor intampinate de companie in ceea ce priveste livrarile catre retaileri. Sony declarase anterior ca va livra in SUA inainte de lasare aproximativ 400.000 de unitati PS3, dar potrivit unor surse din piata, livrarile au fost mult mai mici.

Acest fapt a permis Nintendo sa vanda mai multe console Wii, livrarile companiei fiind in grafic. Oficialii Nintendo declarasera in urma cu cateva luni ca se asteapta la vanzari de aproximativ un milion de unitati pana la finele anului pe piata americana, livrarile fiind calculate avand in vedere aceasta estimare. Avand in vedere ca Wii s-a comercializat in 476.000 de exemplare, compania este in grafic din punct de vedere al livrarilor.

Potrivit studiului NPD, vanzarile de console video pe piata americana au inregistrat deja cote istorice, perioada sarbatorile urmand sa aduca recorduri absolute. Vanzarile totale din luna noiembrie s-au ridicat la 1,7 miliarde de dolari, vanzarile de console de jocuri portabile ridicandu-se la 804 milioane de dolari.

Citeste si PS3, Xbox 360 si Wii au inceput lupta
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri