Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), va hotari pana la sfarsitul anului daca intarzie reducerea tarifelor de interconectare practicate de Vodafone si Orange si va comunica celor doua companii nivelul maxim al tarifelor pentru 2007, informeaza un comunicat al institutiei.
Reprezentantii ANRC s-au intalnit luni in cadrul Consiliului Consultativ cu reprezentanti ai principalelor companii si ai asociatiilor profesionale din domeniul comunicatiilor electronice, au dezbatut patru proiecte de decizie, printre care si cele referitoare la amanarea tarifelor pentru serviciile de interconectare practicate de Orange si Vodafone.

ANRC a cerut operatorilor inca din luna iulie sa-si reduca tarifele de interconectare gradual, cu cate 11,3% in 4 etape, de la 1 septembrie 2006 pana la 1 ianuarie 2009, potrivit NewsIn. Nivelul la care vor ajunge tarifele la finele acestei perioade este de 5,03 eurocenti pe minut si corespunde costurilor eficiente, permitand totodata recuperarea investitiilor cu o marja rezonabila de rentabilitate, se arata intr-un comunicat al institutiei.

"Orientarea pe costuri a tarifelor de interconectare a fost un proces lung si laborios, pe care l-am abordat cu maxima rigurozitate. Decizia noastra se bazeaza pe analiza minutioasa a datelor, pe consultarea continua cu industria, precum si pe bunele practici din Uniunea Europeana. Scaderea tarifelor de interconectare face posibila reducerea tarifelor la apelurile in alte retele, este deci in interesul utilizatorilor romani si al concurentei", a declarat la acea data presedintele ANRC, Dan Georgescu.

Prima diminuare a tarifelor, la 0,0721 euro/minut, a avut loc la 1 septembrie si, conform deciziei ANRC, urmau alte trei etape de reduceri, la 1 ianuarie 2007, 1 ianuarie 2008 si 1 ianuarie 2009. In a doua jumatate a lunii octombrie ANRC a publicat un proiect de decizie prin care propunea amanarea cu un an a celei de-a doua etape de reducere motivand intarzieri in legislatia din domeniu aplicata in alte tari, intarzieri care fac ca operatorii romani sa practice tarife de interconectare cu mult mai mici decat operatorii straini.

Initiativa ANRC a intampinat critici dure din partea principalului operator de telefonie fixa, Romtelecom, dar si din partea operatorilor de telefonie mobila Cosmote si Zapp.Conducerile celor trei companii au acuzat ANRC de descurajarea investitiilor prin formarea unui cadrul legislativ imprevizibil si de afectarea intereselor utilizatorilor finali.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri