De la robotii LEGO programabili, pana la aplicatii mobile precum Hopscotch, exista o lista uriasa de aplicatii si jocuri concepute pentru a atrage copiii in domeniul informaticii. Dar, daca vorbim de adulti, optiunile disponibile pe piata pentru a invata programare IT par sa semene mai degraba cu studiul intr-o sala de clasa decat cu distractia. Ca urmare, in ultimele noua luni, Google a incercat sa schimbe aceasta situatie prin intermediul Grasshopper JavaScript, un joc mobil destinat sa invete adultii principiile de baza ale programarii IT. Potrivit Google, deja cinci mii de oameni au absolvit cursul de baza al programului Grasshopper JavaScript, in perioada de timp in care aplicatia a fost in teste, scrie Time.com.

Disponibila publicului larg inca de saptamana trecuta pe iOS si Android, Grasshopper JavaScript se concentreaza asupra a trei bariere principale, care fac dificila invatarea de catre adulti: timpul, acces si banii. Primul punct este deosebit de important. Astfel, transformarea lectiilor in ceva similar mai mult cu un joc pe smartphone le face mai usor sa se potriveasca deja cu un program incarcat.

Majoritatea celor care au absolvit cursul disponibil pe Grasshopper JavaScript isi doresc sa isi continue sau sa inceapa o cariera in domeniul programarii IT. Cu toate acestea, Jocul Google nu va transforma pe nimeni peste noapte intr-un programator, dar contactul cu fundamentele informaticii prin intermediul JavaScript, ar putea ajuta unele persoane sa decida daca activitatea de programare constituie o schimbare viabila in cariera.

Acesta este motivul pentru care Google colaboreaza, de asemenea, cu platformele Coursera si LaunchCode pentru a ajuta absolventii de Grasshopper JavaScript care doresc sa continue sa invete dupa terminarea jocului, ca sa descopere cursuri si programe adecvate. Cursurile sugerate ar trebui sa constituie un pas natural dupa finalizarea planului de studii Grasshopper JavaScript.

Huawei estimeaza scaderea...
Citeste si: Huawei estimeaza scaderea vanzarilor in 2019 si 2020

Sursa foto: Vintage Tone / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri