Aproape doua treimi din bulgari folosesc serviciile de telefonie mobila oferite de cei trei operatori din Bulgaria, reiese dintr-un studiu efectuat de agentia de studii sociologice Alpha Research, conform Novinite
Doi factori principali influenteaza aceste rezultate: varsta si zonele rezidentiale. Aproximativ 80% din cetatenii adulti din Sofia, capitala Bulgariei, detin un telefon mobil, in municipii procentajul este de 75% in timp ce in orasele mici sau regiunile rurale acest nivel scade la 50%.

Conform rezultatelor acestui studiu, citate de NewsIn, acest procentaj este mult mai mare in cazul tinerilor ce folosesc serviciile de telefonie mobila. O zecime din bulgarii de peste 18 ani detin abonamente la mai mult de un operator de telefonie mobila, concentratia de pe piata serviciilor de telefonie mobila fiind uriasa.

Procentajul persoanelor ce folosesc serviciile operatorilor de telefonie mobila este cel mai scazut in ceea ce priveste persoanele cu venituri mici. Acest lucru inseamna ca viitorul acestei piete va depinde in mare parte in viitor de redistribuirea clientilor si mai putin de atragerea unor clienti noi. Aproximativ 20% din clientii care sunt abonati momentan la o retea de telefonie au analizat posibilitatea schimbarii operatorului de telefonie.

Principalele companii vizate in acest sens sunt Mtel si Globul, care si-au consolidat in mare parte pozitia lor pe piata din Bulgaria, mai putin vizata fiind mai recent infiintata companie Vivatel. Interesul schimbarii operatorului de telefonie mobila va creste daca aceste companii vor lansa serviciul ce permite pastrarea numarului de telefon chiar si in cazul in care se decide trecerea la un alt operator de telefonie.

O zecime din personale chestionate si-au manifestat ingrijorarea privind lansarea acestui serviciu, pentru ca odata cu aceasta lansare nu vor mai sti de pe ce retea sunt contactati si cat trebuie sa plateasca pe convorbire. Daca acest serviciu va fi lansat, va genera doua principale puncte de controversa: pretul pentru serviciu si perioada necesara implementarii acestuia. insa toate persoanele ce au participat la acest sondaj sunt de parere ca acest serviciu la fi unul benefic pentru clienti, chiar daca vor decide sau nu sa il foloseasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri