In acelasi interval de timp in care Gabriela Firea, primarul Bucurestiului, s-a ocupat sa verse zeci de milioane de euro in petreceri, statui si firme pentru clientela proprie a PSD, la Cluj Napoca primarul Emil Boc a cumparat mijloace de transport in comun electrice si a anuntat astazi o noua aplicatie mobila, CTP Cluj.

Astfel, Primaria Cluj-Napoca si Compania de Transport Public anunta un nou instrument digital util, care contribuie la imbunatatirea experientei de calatorie cu transportul in comun in municipiul Cluj-Napoca si in zona metropolitana a Clujului: aplicatia CTP Cluj.

Utilitatea acestei noi aplicatii consta in sincronizarea dintre sistemul GPS montat pe flota CTP Cluj si telefoanele smart ale calatorilor, pentru a oferi acestora informatii in timp real despre linii, timpi de asteptare si de calatorie si nu in ultimul rand, rute optime.
Principalele functionalitati ale aplicatiei CTP Cluj sunt:

  • afisarea traselor si a orelor de sosire a fiecarui mijloc de transport in comun;
  • afisarea pe harta a tuturor statiilor si liniilor de autobuz, troleibuz si tramvai;
  • posibilitatea de a obtine ruta optima de calatorie in urma introducerii unui punct de plecare si o destinatie.

Aplicatia genereaza un rezumat al calatoriei, estimand durata totala, in functie de pozitia utilizatorului, trafic, mijloc de transport si distanta totala care trebuie parcursa (deplasarea pana in statie + calatoria cu mijlocul de transport in comun).

Intre timp, la Bucuresti aceasta tehnologie a fost transformata in cateva…coli A4 lipite pe casele de bilete unde sunt anuntate, eronat de cele mai multe ori, orele la care ar trebui sa ajunga unele autobuze/tramvaie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri