La putin timp dupa ce Vodafone a anuntat achizitia operatiunilor Liberty Global (UPC) in Germania, Romania, Cehia si Ungaria, Vittorio Colao (foto) a atacat puternic pe CEO-ul concurentului Deutsche Telekom, proprietarul Telekom, Timotheus Hoettges, spunand ca strategia DT “este egoista” si a fost construita impotriva intereselor consumatorilor.

Intr-un call despre achizitia Vodafone in valoare de 18,4 miliarde de euro a operatiunilor regionale ale UPC, Colao a spus ca este “amuzat” de raspunsul lui Hoettges pe marginea deal-ului.

CEO-ul Deutsche Telekom ar fi spus in rezultatele financiare pe primul trimestru al anului ca deal-ul intre cei doi giganti “remonopolizeaza” piata de cablu din Germania si ca va distruge competitia.

Colao a lovit inapoi: “Misiunea noastra a fost dintotdeauna de a proteja concurenta, ba chiar o incurajam. A lui Tim este de a-si proteja dominanta si a si-o creste”.

Seful Vodafone a continuat, notand ca DT are prezenta in 70% din locuintele din Germania. “Acest lucru nu este pro consumator. Este pro DT. Este amuzant ca el vorbeste despre remonopolizare, incercand de fapt sa isi mentina dominanta…argumentul DT serveste propriilor interese”.

CEO-ul Deutsche Telekom a declarat ca un astfel de deal, ca intre Vodafone si UPC, ar fi de neacceptat din punct de vedere al competitiei.

In Romania

In Romania, ca si in Cehia si Ungaria, deal-ul transforma complet strategia fixa si de servicii convergete a operatorului, concurenta cu Orange si Telekom intetindu-se puternic. Practic, Vodafone isi completeaza portofoliul mobil cu ceea ce lipsea aproape cu desavarsire pana la anuntatul deal.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania, a declarat dupa anuntarea tranzactiei ca „aceasta achizitie va duce la transformari semnificative si va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicatii, contribuind la cresterea competitiei pe piata din Romania. Tranzactia va aduce beneficii atat pentru clientii celor doua companii, cat si pentru economia romaneasca, deoarece noua companie va actiona ca un catalizator pentru inovatia in servicii si va oferi un context mai amplu pentru investitii in reteaua fixa. Vodafone si UPC Romania au in comun o abordare axata pe calitatea serviciilor si sunt complementare prin prisma segmentelor de clienti deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC Romania, utilizatori de broadband si de servicii TV”.

Pana cand deal-ul ar deveni oficial, tranzactia va trebui aprobata de organismele de reglementare abilitate. Paolo Pescatore, VP multiplay si media la compania de cercetare CCS Insight considera ca aceste organisme vor bloca sau cel putin restrictiona deal-ul.

“Vodafone si Liberty Global au o pozitie relativ solida pe piata de Internet broadband si TV, astfel incat orice miscare ar putea submina competitia”.

Daca deal-ul va fi aprobat, la jumatatea anului 2019, Liberty Global va primi o importanta infuzie de capital pe care il va putea investi pentru a-si propulsa pozitia in Marea Britanie si Elvetia, doua piete unde nu au operatiuni mobile.

Cum credeti ca va fi remodelata piata telecom locala dupa aceasta achizitie? Va incurajam sa comentati.

Sursa foto.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri