Romtelecom va cere instanetei anularea deciziei autoritatii reglementare (ANRC) de a amana reducerea tarifelor de interconectare pentru Orange si Vodafone si va solicita despagubiri de 12 milioane de euro in urmatorii doi ani, potrivit directorului juridic al Romtelecom, Catalin Dima
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a adoptat ieri deciziile de amanare cu un an a aplicarii celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele operatorilor Orange Romania si Vodafone Romania, anunta un comunicat al institutiei.

Tarifele maxime de interconectare ce pot fi practicate de Orange Romania si Vodafone Romania incepand cu 1 ianuarie 2007 vor fi de 7,21 eurocenti pe minut. Etapa a doua de reducere va fi amanata cu un an, astfel ca nivelul tarifar de 6,40 eurocenti pe minut stabilit initial pentru inceputul anului 2007 va fi aplicat de la 1 ianuarie 2008.

ANRC a cerut operatorilor inca din luna iulie sa-si reduca tarifele de interconectare gradual, cu cate 11,3% in patru etape, de la 1 septembrie 2006 pana la 1 ianuarie 2009. Nivelul la care vor ajunge tarifele la finele acestei perioade este de 5,03 eurocenti pe minut si corespunde costurilor eficiente, permitand totodata recuperarea investitiilor cu o marja rezonabila de rentabilitate, se arata intr-un comunicat al institutiei.

ANRC a luat decizia de amanare motivand intarzieri in legislatia din domeniu aplicata in alte tari, intarzieri care fac ca operatorii romani sa practice tarife de interconectare cu mult mai mici decat operatorii straini.

Intalnire cu Tariceanu

Reprezentantii Romtelecom s-au intalnit ieri cu Primul Ministru Calin Popescu Tariceanu. Oficialii principalului operator de telefonie fixa i-au prezentat Premierului planurile de investitii ale companiiei si au discutat pe tema corectitudinii si stabilitatii cadrului legislativ, informeaza NewsIn.

Reprezentantii Romtelecom, Panagis Vourloumis director general al OTE, James Hubley, director general al Romtelecom, si Catalin Dima, director executiv juridic si corporate affairs in cadrul Romtelecom i-au prezentat premierului planurile companiei de a investi peste jumatate de miliard de euro intr-o retea de generatie urmatoare (Next Generation Network), care va permite clientilor sa beneficieze de servicii mai bune si mai inovative, la preturi mai competitive, se arata in acelati comunicat. Reprezentantii Romtelecom au accentuat in cadrul acestei intrevederi importanta unui cadru legislativ corect si predictibil, care sa permita companiei recuperarea investitiilor planificate.

Grupul elen OTE si Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), in calitate de actionari ai Romtelecom, au convenit recent amanarea pe termen nelimitat a listarii la bursa a fostului operator monopolist de telefonie fixa.

Citeste si:

Vodafone Romania: Tarifele nu vor mai scadea in Romania

Smeeianu: 'Orice decizie a presedintelui ANRC luata dupa 10 decembrie este nula'
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri