Daca iti era dor de reclamele la criptomonede care iti apareau in news feed-ul Facebook-ului, incepand de zilele acestea le vei putea revedea. Platforma de socializare a decis sa ridice interdictia impusa in ianuarie, adaugand insa o serie de conditii care trebuie indeplinite pentru ca reclamele sa fi acceptate.

Reclamele din industria criptomonedelor sunt din nou acceptate de catre Facebook, insa nu si cele care fac referire la ICO-uri(metoda de strangere de fonduri realizata de catre startup-urile ale caror solutii ruleaza prin intermediul tehnologiei blockchain) sau la optiuni binare. De asemenea, pentru a putea aparea in news feed-ul utilizatorilor Facebook, cei care vor sa promoveze diverse criptomonede trebuie sa inregistreze o cerere care sa contina informatii privind licentierea produsului si dovada ca moneda digitala este tranzactionata pe o platforma, conform cnbc.com.

Interdictia initiala impusa de catre Facebook reclamelor la criptomonede a fost introdusa la inceputul anului, intr-un moment in care moneda bitcoin era pe val si pretul acesteia se apropia de 20.000 de dolari pe unitate, iar mediul online era supraincarcat cu publicitate la proiecte blockchain ce s-au dovedit a fi inselatorii. Intre timp, pretul unui bitcoin se zbate in jurul sumei de 6.000 de dolari pe unitate, atingand la finalul saptamanii trecute, pe 24 iunie, cea mai mica valoare inregistrata in acest an, respectiv 5.786 de dolari pe unitate.

“In urma introducerii acestor noi restrictii, Facebook nu va mai permite oricui sa faca publicitate pe platforma. Insa, vom fi receptivi la feedback, urmarind felul in care evolueaza lucrurile, iar daca va fi necesar vom face schimbari la nivelul tehnologiei din spate”, conform postarii lui Rob Leather, Facebook product manager, pe blog-ul platformei de socializare.

Genul acesta de anunturi sunt primite cu entuziasm de catre investitorii in criptomonede, piata avand tendinta sa creasca in momentul in care se iau decizii pozitive. Insa, deocamdata nu sunt semne de crestere, bitcoin avand o valoare de piata in acest moment de peste 104 miliarde de dolari, in scadere cu 1,95% in ultimele 24 de ore. Valoarea totala a intregii piete de criptomonede este de peste 245 de miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com.

Sursa foto: Chinnapong / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri