Aniversare speciala a 8 ani de Connex: operatorul a decis sa marcheze importantul eveniment din istoria companiei si a telecomunicatiilor autohtone prin lansarea serviciilor de telefonie de generatie a treia, 3G. Din 25 aprilie, serviciile vor fi disponibile in 8 orase si pe DN 1, dintre Bucuresti si Brasov, urmand ca celelalte localitati sa fie acoperite doar daca piata o va cere. Dincolo de facilitatile implicite ale serviciului, despre care s-a vorbit incontinuu in ultimii ani in intreaga lume (videotelefonie, Internet mobil si divertisement digital), vestea buna este ca oferta MobiFon este una foarte agresiva din punctul de vedere al tarifelor: un minut de videotelefonie este mai ieftin decat un simplu apel catre alte retele.

Serviciile de telefonie 3G in reteaua Connex vor fi lansate comercial in data de 25 aprilie, utilizatorii avand posibilitatea sa acceseze Internetul si sa transmita date si imagini la viteze ridicate, sa asculte muzica si sa urmareasca emisiuni TV pe telefonul mobil.

Intr-o prima faza, serviciile 3G vor fi disponibile in Bucuresti si alte sapte orase, respectiv Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Iasi, Constanta, Craiova si Ploiesti, precum si pe DN 1 intre Bucuresti si Brasov.
In functie de cerintele pietei, MobiFon intentioneaza sa extinda acoperirea retelei 3G si in alte localitati.
Directorul de marketing al MobiFon, Ken Campbell, a afirmat ca utilizatorii romani vor avea trei motive sa aleaga noile servicii, si anume posibilitatea ca vocea sa fie insotita de imagini in timp real, acces la Internet la viteze ridicate si convorbiri telefonice la tarife mai reduse. Clientii vor avea acces in timp real la programele TV ale postului Realitatea (cu care Connex a semnat un parteneriat) sau la emisiuni inregistrate (videodownload), care pot fi stocate pe telefonul mobil si vizionate ulterior, precum si la o serie de clipuri muzicale, prezentari de filme, tonuri de apel si alte forme de divertisment.

Potrivit oficialilor MobiFon, Internetul va putea fi accesat la viteze de pana la 384 kbps, pentru download si de pana la 64 kbps, pentru upload. "In urmatoarele luni, viteza de acces va creste pana la 4 Mbps, respectiv 384 kbps", a afirmat Gabriela Matei, director in cadrul MobiFon.

Primul apel 3G, insotit si de imagini, l-a avut ca destinatar pe presedintele Traian Basescu. "Lansarea 3G este un pas mare inainte in domeniul telecomunicatiilor. Asemenea evenimente arata ca Romania devine mai performanta daca asigura conditii pentru dezvoltarea firmelor private", a declarat seful statului. MobiFon a semnat acorduri de roaming pentru serviciile 3G cu operatori din Austria, Germania, Elvetia, Italia si Portugalia.

Oferta speciala pentru 3G

In privinta tarifelor, operatorul a anuntat doua tipuri de abonamente si un portofoliu de cinci terminale cu capabilitati 3G. Prima oferta, destinata celor care nu sunt abonati la Connex, cu o taxa de 33 de dolari pe luna, permite abonatului sa initieze apeluri de videotelefonie timp de 213 minute, sa acceseze Internetul pentru 33 Mb si sa transmita 33 de mesaje multimedia (MMS). In abonament sunt incluse si 273 de minute de voce.

Cel de-al doilea abonament este destinat abonatilor actuali, si este disponibil pentru o taxa lunara de trei dolari si include 213 minute de videotelefonie, 33 de mesaje multimedia si 33 Mb de acces la Internet. Minutele de videotelefonie se taxeaza cu echivalentul a 0,2 dolari, pentru ambele variante de abonament.
Terminalele 3G disponibile de la operator sunt: Motorola v975 (222$), Nokia 6630 (333$), Nokia 6680 (363$), SonyEricsson Z800 (333$) si Samsung Z130 (239$).

Servicii destinate mediului de afaceri

Pe langa serviciile prezentate mai sus, Connex 3G aduce o valoare in plus companiilor carora le ofera facilitati specifice, si anume: E-mail mobil, Internet mobil, Mobile office si Mobile connect card.
E-mailul mobil ofera un acces rapid la posta electronica, atat in tara, cat si in strainatate. Traficul Internet este taxat cu 0,30 USD/MB, dupa ce este depasit traficul inclus in abonament.

In pachetul Mobile connect card este disponibila aplicatia Mobile Connect (3G/GPRS), alaturi de cardul Connex PC Card 3G/GPRS, CD-ul cu aplicatia software, ghidul de folosire a aplicatiei si abonamentul cu un SIM destinat exclusiv serviciilor de date. Cu aceasta aplicatie se pot trimite mesaje SMS direct de la laptop, poate fi editata agenda telefonica si se poate urmari usor traficul de date.

Oferta Mobile Office faciliteaza accesul la toate aplicatiile companiei, prin intermediul telefonului mobil. Pachetul asigura acces permanent si securizat la toate resursele firmei: reteaua interna, intranet, aplicatii interne specifice, plus acces WAP si Internet.

Oferta Internet mobil asigura conectarea mobila la Internet si WAP, fara a restrictiona celelalte servicii GSM. Cel mai ieftin abonament este de 10USD/luna si asigura un trafic de 50 MB, iar cel mai scump este de 30 USD, cu un trafic de 250 MB inclus.
Connex a pregatit si oferte de sine statatoare celor care doresc sa utilizeze servicii de date 3G independent de serviciile de voce. Aceste abonamente sunt proiectate pentru utilizatorii care folosesc un PC card pentru laptop.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri