Trebuie sa recunoastem ca telefonul mobil de tip smartphone a devenit un dispozitiv de care, multi dintre noi, ne despartim cu greu indiferent ca mergem la cumparaturi, alergam in parc sau suntem la un concert. Dincolo de apelurile pe care le initiam prin intermediul lui, aplicatiile aflate in memoria unui smartphone sunt extrem de folositoare in majoritatea activitatilor pe care le intreprindem.

De la aplicatii care iti inregistreaza distanta parcursa in timp ce faci jogging, ofera informatii legate de vreme sau te ajuta sa iti editezi pozele pana la cele care iti ofera acces la datele tale financiare, toate acestea iti transforma telefonul intr-o adevarata unealta indispensabila. Ti-am pregatit mai jos 7 aplicatii, disponibile atat pe Andoid cat si pe iOS, care ti-ar putea face viata mai usoara.

7 aplicatii interesante pe care le poti descarca pe telefonul tau

Aplicatii pentru Android si iOS
sursa foto: YUTTANA HONGTANSAWAT / shutterstock.com

1. Neverthink

Neverthink este o aplicatie gratuita, disponibila atat pe iOS cat si pe Android, care iti alege automat un video pe care sa il urmaresti, in functie de categoria selectata. In cazul in care nu iti place video-ul respectiv poti trece la urmatorul, ales in mod aleatoriu de catre aplicatie.

Iti poti alege din diverse categorii precum “Learn Something”, “Comedy”, “Food” sau “Documentaries”.

2. Shoto

Shoto este o aplicatie gratuita, disponibila atat pe iOS cat si pe Android, ce te va ajuta sa iti gestionezi mai bine fotografiile pe care vrei sa le impartasesti cu prietenii.

De exemplu, in cazul in care urmeaza sa te casatoresti, aplicatia Shoto are o optiune numita “Album Match” prin intermediul careia poti aduna in acelasi loc fotografiile facute de participantii la eveniment care folosesc aplicatia. Aceasta are in spate un mecanism ce va identifica, prin intermediul inteligentei artificiale, care dintre prietenii tai a facut fotografiile si ii va solicita sa le imparta cu tine.

De asemenea, Shoto poate sa colecteze si imagini distribuite in social-media pe baza hastag-urilor folosite, atat timp cat primeste acordul utilizatorului.

3. Ventusky: Weather Maps

Aplicatia Ventusky, gratuita pe Android, insa nu si pe iOS unde trebuie sa platesti 2,99$, iti ofera informatii privind vremea intr-un format mult mai complex decat cel intalnit in cazul aplicatiilor standard.

Ventusky iti ofera o harta actualizata in timp real in care poti vedea modul in care se deplaseaza curentii dar si temperaturile in anumite zone ale tarii in functie de ora pe care o setezi printr-o simpla glisare.

In cazul aplicatiei de pe Android, care are varianta standard gratuita, pentru 12,99 lei pe an poti afla o serie de informatii in plus, precum viteza vantului, umiditatea sau presiunea aerului.

4. Facebook Local

Aplicatia Facebook Local, pe care o puteti descarca gratuit atat de pe iOS cat si de pe Android, inglobeaza atractiile si evenimentele aflate in apropriere de tine si care sunt listate in platforma de social media.

Sugestiile listate pot proveni din recomandarile facute de prieteni sau de catre paginile de Facebook pe care le urmaresti, insa se strecoara printre acestea si alte evenimente pe care nu le-ai fi gasit in feed-ul tau.

Poti filtra evenimentele si atractiile in functie de categoria din care acestea fac parte, data sau locatia, si le poti adauga in calendarul Facebook pentru a-ti organiza cat mai bine timpul liber.

5. Grasshopper

Pentru a invata sa scrii cod ca un adevarat programator ai nevoie de cunostinte bine puse la punct si multa munca, insa, in ceea ce priveste elementele de baza, Grasshopper este o aplicatie care te poate ajuta sa le aprofundezi intr-o maniera simpla si placuta.

Exercitiile pe care aplicatia Grasshopper te pune sa le rezolvi sunt realizate ca un fel de puzzle. De exemplu, primele exemple iti vor cere sa alegi culorile corespunzatoare anumitor steaguri selectand bucata de cod corecta.

Nu vei deveni un expert, insa aplicatia te poate motiva sa mergi mai departe si sa studiezi elemente mai complexe.

6. Seven

Aplicatia Seven promite sa te ajute sa fii in forma facand miscare doar 7 minute in fiecare zi. Aceasta iti prezinta o varietate de exercitii pe care sa le urmezi, explicate cu ajutorul unui omulet animat care te va ghida in asa fel incat sa executi miscarile corect.

Seven iti permite sa iti inviti prietenii in aplicate si sa concurezi cu ei. De asemenea, Seven iti planifica antrenamentele in functie de telul pe care ti l-ai propus. In cazul in care vrei sa slabesti, aplicatia iti va oferi o serie de exercitii recomandate pentru indeplinirea acestui obiectiv.

7. Otter

Este o aplicatie de inregistrare voce care foloseste inteligenta artificiala pentru a transforma in mod automat inregistrarea in text.

De asemenea, aplicatia Otter isi permite sa cauti informatii in functie de anumite cuvinte cheie pentru a gasi pasajul de care esti interesat in cazul in care ai o inregistrare de mari dimensiuni. Pe langa aceste optiuni, aplicatia poate fi setata in asa fel incat sa recunoasca vocea vorbitorului si sa specifice in text cine vorbeste.

In plus, poti crea grupuri impreuna cu alti utilizatori ai aplicatiei Otter in care poti distribui inregistrarile.

Sursa foto: By ESB Professional / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri