InstantFactoring lanseaza accesul la verificarea creantelor cesionate de catre o companie prin crearea unui sistem alternativ de inregistrare si verificare a acestora, bazat pe tehnologia blockchain.

Oricine poate verifica acum daca o factura/creanta a fost deja cesionata evitandu-se astfel fraudele prin cesionarea multipla. Totodata, orice companie/institutie, indiferent de marime si capacitate financiara, poate inregistra facturile care au facut obiectul unei astfel de tranzactii - in blockchain, beneficiind de costuri reduse. Se pun astfel bazele unei piete transparente in vanzarea-cumpararea de creante de la persoane juridice.

“Una dintre principalele probleme in zona de factoring este verificarea ca o anumita factura nu a fost deja achizitionata de un alt jucator din piata. Pana acum, acest risc era eliminat prin interogarea Arhivei Electronice a Garantiilor Reale si Mobiliare (AEGRM). Pentru facturile/tranzactiile de valoare mica insa, costurile inregistrarii creantei la aceasta autoritate sunt prohibitive, ajungand pana la 120 lei per tranzactie inregistrata si ulterior radiata, ceea ce facea ca pentru anumite tranzactii AEGRM sa nu fie folosit”, declara Elisa Rusu, CEO Instant Factoring.

„Echipa InstantFactoring a dezvoltat si utilizeaza in prezent un sistem alternativ, bazat pe tehnologia blockchain pe care dorim sa-l deschidem acum catre toata piata de factoring/creditare/recuperare creante. Odata cu lansarea aplicatiei noastre implementate pe blockchain-ul Ethereum - care asigura transparenta, securitate maxima si garantia integritatii inregistrarilor - orice jucator din piata va putea inscrie si va putea verifica daca o creanta a fost deja cesionata, la un cost cu aproximativ 96% mai mic decat in sistemul actual. Inregistrarea si radierea unei cesiuni de creanta pe blockchain va costa sub 5 lei per tranzactie, daca ne raportam la valoarea actuala a unui Ether”, mentioneaza Elisa Rusu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri