Fortech, companie de top din Transilvania cu capital romanesc, atinge numarul de 700 de ingineri software, distribuiti in trei centre operationale in Cluj-Napoca, Iasi si Oradea.

Fortech si-a extins activitatea si a depasit pragul de 700 de specialisti in domeniul IT si business manageri. Cresterea companiei se reflecta in cele peste 270 de proiecte implementate in ultimii ani pentru mai mult de 165 de clienti, care au apreciat expertiza tehnica si maturitatea companiei in intelegerea si adaptarea la nevoile tot mai complexe generate de tehnologie.

In ultimul an, 9 din 10 clienti au afirmat ca ar recomanda Fortech pentru increderea pe care le-o transmite organizatia in construirea unor parteneriate orientate spre nevoile lor, dar si pentru capacitatea acesteia de a raspunde unor cerinte tot mai sofisticate. Adaptarea la un mediu flexibil si in continua schimbare, fara a afecta calitatea software-ului, a fost una dintre preocuparile Fortech din ultimii ani. Astfel, compania si-a concentrat eforturile pentru a investi in 3 mari directii: imbunatatirea competentelor tehnice ale echipei, dezvoltarea echipei de leadership si de management si optimizarea procesului de dezvoltare si de livrare de software.

Interesul constant pentru furnizarea de servicii de calitate si crearea unui mediu de lucru performant se reflecta in rezultatele obtinute pana acum, compania fiind inclusa de patru ori in clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA si Deloitte Technology Fast 50 CEE.

In ultimul exercitiu financiar, Fortech a inregistrat o cifra de afaceri de 23 de milioane de euro. Aceasta se datoreaza in principal profesionistilor care isi desfasoara activitatea in birourile Fortech din Cluj, Iasi si Oradea, dar si consolidarii relatiilor cu clientii existenti si dezvoltarea de noi colaborari cu parteneri din Europa de Vest si Statele Unite.

La ora actuala, activitatea centrelor regionale din Iasi si Oradea s-a intensifica si au ajuns sa insumeze un numar de peste 60 de angajati in fiecare locatie.

Investitii in dezvoltarea competentelor

Pentru a tine pasul cu exigentele unei piete dinamice, Fortech investeste in mod continuu in dezvoltarea competentelor echipei. In momentul de fata, 85% dintre angajatii Fortech lucreaza in proiecte care adopta o metodologie de tip Agile.

In ultimul an, echipa Fortech a luat parte la experiente de invatare din pozitiile de trainer, mentor sau speaker la conferinte nationale si internationale, cu profil tehnic. Pe langa dezvoltarea competentelor tehnice, compania investeste in programe interne prin care echipa de specialisti in IT isi dezvolta abilitatile de comunicare, lucrul in echipa sau gestionarea conflictelor.

Aditional, Fortech investeste in programe de pre-employment si mentine relatii de colaborare cu facultatile de profil din Cluj-Napoca, Iasi si Oradea, dar si cu organizatiile non-profit care dezvolta proiecte educationale.

Implicarea in comunitate

Strategia de responsabilitate sociala a companiei se concentreaza in jurul a patru piloni: educatie, sport& sanatate, industrii creative si cauze sociale.

Printre proiectele in care compania a investit in trecutul apropiat se numara:

• Programul educational dedicat liceenilor, Descopera-ti pasiunea in IT (DPIT). DPIT este un program de referinta pentru Fortech, initiat de companie in 2014 si dezvoltat ulterior de o organizatie non-profit. In cadrul acestuia, tinerii, sub indrumarea unui mentor, invata sa dezvolte aplicatii software si experimenteaza ce inseamna sa lucrezi intr-o firma de IT.
• Sustinerea organizatiei SMURD Cluj, prin sponsorizarea Taberei de Medicina de Urgenta SMURD si organizarea de cursuri de prim ajutor pentru angajatii si colaboratorii Fortech. Recent, Fortech s-a alaturat cauzei Asociatiei Beard Brothers Cluj de a cumpara o ambulanta pentru SMURD Cluj.
• Sustinerea festivalului Electric Castle prin dezvoltarea aplicatiei mobile.

Pentru o imagine completa asupra activitatii Fortech, puteti consulta ultimul raport anual, publicat pe site-ul companiei, respectiv infograficul cu date statistice, care sumarizeaza experienta Fortech din ultimul an.

Despre Fortech

Fortech este o companie romaneasca de servicii software, cu sediul in Cluj-Napoca. Cu un numar de peste 700 de angajati si colaboratori, Fortech este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii software din regiune, recunoscuta in mod repetat in topul Deloitte ce claseaza companiile cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala si de Est.

Fortech ofera o gama completa de servicii software la comanda, acoperind intregul ciclu de viata al aplicatiilor software. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clientilor. Peste 165 de clienti au ales Fortech ca partenerul lor de dezvoltare software, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer si Renault.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri