Oracle Corp., al treilea producator mondial de software, a inregistrat in perioada septembrie - noiembrie un profit net de 967 milioane de dolari (738,42 milioane euro), in crestere cu 21% comparativ cu perioada similara din 2005.

Veniturile au crescut de asemenea cu 26 de procente, atingand 4,16 miliarde de dolari (3,17 miliarde euro), acestea nefiind insa calculate dupa aceleasi standarde contabile. Oracle a achizitionat in ultima perioada mai multi rivali, acestia raportand rezultatele financiare dupa standarde financiare diferite.

Acesta este al patrulea trimestru consecutiv in care Oracle raporteaza o crestere a profitului de minim 20%, cotatiile actiunilor companiei majorandu-se cu aproximativ 50%. Cu toate acestea, cresterea moderata a vanzarilor companiei pe segmentul aplicatiilor de business a dus la scaderea cotatiilor Oracle dupa anuntarea rezultatelor financiare cu patru procente la bursa din Frankfurt, dupa ce cu o zi in urma cotatiile crescusera cu aproape doua procente.

Oracle este cel mai mare producator mondiald e software pentru bazele de date, vazanzarile pe acest segment totalizand 73% din totalul veniturilor in ultimul an fiscal al companiei. Pe piata de software, Oracle este al treilea producator, in urma Microsoft si a IBM.

Citeste si Cum sa faci un imperiu IT cu 2000 de dolari


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri