Grupul britanic Vodafone va vinde un pachet de 25% din actiunile operatorului elvetian de telefonie mobila Swisscom Mobile, pentru 3,5 miliarde dolari, anunta BBCNews. Elvetienii urmaresc astfel consolidarea pozitiei pe piata locala de telecomunicatii.

Profitul anual al Swisscom se va majora cu circa 180 milioane de franci, incepand cu 2007. Pe de alta parte, in ceea ce priveste Vodafone, profitul obtinut din vanzarea actiunilor va duce la reducerea datoriilor. Tranzactia va fi finantata, integral, prin contractarea de credite

Vodafone a preluat participatia de 25% la Swisscom Mobile in martie 2001, pentru 4,5 miliarde de franci elvetieni.

Statul elvetian detine un pachet de actiuni in valoare de 58% la compania Swisscom. Reprezentantii Swisscom au declarat ca tranzactia trebuie sa continue, conform NewsIn.

Limita pentru datoria neta a Swisscom va ramane neschimbata, echivalenta cu de 1,5 ori castigurile inregistrate, inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii, ceea ce garanteaza un nivel inalt de flexibilitate strategica.

Discutiile despre o posibila rascumparare au devenit mai intense dupa ce Vodafone a vandut un pachet de actiuni de 25% detinute la firma belgiana Proximus, pentru suma de doua milioane de euro celei mai mari companii de telefonie belgiene, Belgacom.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Tranzactie de miliarde: Vodafone ar putea cumpara Fastweb