Gigantul tehnologic Lenovo a prezentat astazi, la New York, o serie de noi produse, parteneriate si solutii construite in special in jurul clientilor business, in incercarea companiei de a concura eficient pe o piata din ce in ce mai concurentiala. Astfel, compania a dezvaluit un line-up nou de laptop-uri, servere, solutii de securitate dar si un parteneriat cu unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de stocare, NetApp.

“Transformarea Inteligenta va reinventa si restructura intreg sistemul de productie si management la nivel global. Este impins de tehnologii emergente, inclusiv Inteligenta Artificiala (AI), realitate amplificata, Internet of Things, blockchain si conectivitate 5G”, spun reprezentantii companiei.

Anunturile de la conferinta internationala de la New York raspund, practic, apetitului din ce in ce mai ridicat al mediului de business pentru noi device-uri si computere care sa fie capabile sa puna in valoare potentialul big data – totul distribuit in cloud.

Yang Uanqing, CEO-ul Lenovo, a subliniat, intr-o aparitie de o ora la eveniment, faptul ca datele, puterea de calcul si algoritmii sunt cei trei factori esentiali ai viitorului omenirii. "Pana in 2020, cantitatea de date existenta pe Terra va depasi de 57 de ori numarul de fire de nisip de pe intreg Pamantul!", spune, extrem de exact, oficialul companiei.

AR-ul va revolutiona, odata cu 5G-ul, modalitatea prin care companiile ofera utilitati, fiind deja folosit, de exemplu, in industriile auto, imobiliare si chiar in constructia de motoare pentru aeronave. "Doctorii pot detecta tumorile prin intermediul AR-ului, crescand astfel rata de succes in vindecarea cancerului", mai spune CEO-ul companiei.

Lenovo Data Center Group (DCG) anunta un parteneriat strategic major

Lenovo a anuntat joi un parteneriat cu NetApp, jucatorul numarul trei mondial pe piata de stocare, cu vanzari de 832 de milioane de dolari pe trimestrul doi al anului curent, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Comparativ, Lenovo se situeaza “doar” pe locul 6 mondial in acest domeniu, cu vanzari de 397 milioane de dolari, insa in crestere de 133% de la an la an. Pe locul intai in zona de stocare se situeaza Dell, urmat de HP.

Practic, parteneriatul de miliarde de dolari dintre Lenovo si NetApp va permite clientilor sa isi modernizeze arhitecturile IT si sa accelereze transformarea digitala – lucruri care nu ar trebui sub nicio forma evitate sau amanate, inclusiv de companiile romanesti. Practic, Lenovo si NetApp vor dezvolta si lansa pe piata noi generatii de stocare flash si solutii de scalare in cloud.

Parteneriatul implica si un joint venture in China pentru a livra solutii localizate.

Lenovo Intelligent Device Group (IDG) anunta solutii pentru securitate si software management

Tot in conferinta Transform Lenovo a anuntat ThinkShield, o noua strategie de securizare a device-urilor pe perioada de viata a acestora. Companiile au nevoie din ce in ce mai mult sa isi protejeze datele, deci facilitatile ThinkShield include o serie de tehnologii si controale, incepand chiar din BIOS, autentificari multiple de securitate si management fizic de securitate – camere biometrice, cititoare de amprente. Compania lucreaza cu parteneri precum Intel, MobileIron si Absolute pentru a construi sisteme de securitate din ce in ce mai performante. Sistemele sunt disponbile, intr-o gama mai redusa, si pe produsele dedicate segmentului consumer, desi oficialii companiei spun ca acestea urmeaza a fi folosite in special in mediul de business.

Organizatiile fac tranzitia catre software-as-a-service (SaaS), 73% dintre ele raportand ca pana in 2020 circa 80% din operatiunile lor vor avea loc in cloud. Companiile achizitioneaza SaaS pentru a-si construi propriile infrastructuri, deseori facand acest lucru fara suportul IT. Lenovo AirStack este inca o solutie lansata de companie prin care organizatiile pot controla software-ul din cloud, sa identifice, managerieze si optimizeze investitiile in software.

ThinkPad X1 Extreme

Compania a prezentat si varful de lance in materie de laptop-uri: ThinkPad X1 Extreme. Sistemul cu Windows 10 este construit pentru utilizatori avansati si “prosumers” (consumatori pro), care au nevoie de performante mari, fiind de altfel si primul din serie care include discrete graphics de la NVIDIA. Practic, sistemul este construit special pentru cei care folosesc multe date, editare foto-video, randare grafica si aplicatii virtuale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri