Companiile din sectorul bancar, din industria de petrol si gaze, din retail si dezvoltatorii de cladiri comerciale de tip mall si de birouri sunt principalii investitori din Romania in tehnologii IoT. Acestea investesc de la cateva mii de euro si pana la peste un milion de euro, in integrarea infrastructurilor complexe de sisteme de securitate, potrivit estimarilor Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din Romania, specializat in dezvoltare de software si furnizare de solutii tehnologice pentru eficienta cladirilor si a infrastructurilor de securitate.

Costurile de implementare difera in functie de marimea organizatiilor, de nevoile specifice ale acestora si de functionalitatile recomandate. Costurile asociate implementarii pot fi, in functie de preferintele companiilor, fie sub forma de abonament lunar, fie sub forma de investitie unica, situatie in care acestea pot fi recuperate in mai putin de un an.

„Dupa o perioada progresiva de investitii si de crestere a infrastructurilor la nivel national, a aparut, automat, si nevoia de gestionare, urmarire si optimizare a acestora, de o maniera centralizata si cu ajutorul solutiilor IoT. In acest context, am dezvoltat platforma IoT Smart CAVI, capabila sa integreze infrastructuri complexe de sisteme de securitate, sisteme de «life safety», sisteme BMS de management al cladirilor, infrastructura IT sau sisteme GPS, pentru un numar considerabil de locatii”, spune Fadi Rida, fondator si CEO al Global Technical Group.

Smart CAVI este o platforma IoT deschisa, care ofera posibilitatea integrarii parcurilor de echipamente existente, o solutie scalabila, ce poate functiona pe orice tip de infrastructura, cum ar fi SaaS, Cloud sau in cadrul unei infrastructuri proprii de servere virtuale sau fizice.
Spre deosebire de alte software-uri disponibile in prezent pe piata, platforma IoT Smart CAVI preia toate feed-urile si semnalele provenite de la echipamente si dispozitive ale diferitilor furnizori, le filtreaza si apoi transmite rezultatul unor centre de date operationale, de management, dar si financiare, pentru a oferi o vedere de ansamblu asupra intregului proces legat de infrastructura de securitate.

„In timp ce fiecare industrie se confrunta cu provocari unice, siguranta clientilor si a angajatilor, protectia activelor companiei si optimizarea operatiunilor de business sunt vitale pentru toate organizatiile de azi. Solutiile IoT pe care le oferim, dezvoltate si livrate de echipa noastra de ingineri, chiar aici, in Romania, imbina leadership-ul tehnologic cu expertiza practica pentru a raspunde celor mai complexe nevoi ale intreprinderilor moderne”, adauga Rida Fadi.

Mai mult, implementarea platformei IoT Smart CAVI scade costurile operationale asociate securitatii cu pana la 40%. Reducerea costurilor are loc in urma integrarilor sistemelor de securitate, prin:

- crearea unui centru de monitorizare propriu si filtrarea evenimentelor prin CAVI, ceea ce duce la costuri mai mici de monitorizare si de interventie;
- eliminarea anumitor operatiuni de mentenanta preventiva, care sunt realizate automat prin intermediul CAVI sau sunt posibile de la distanta, de la nivelul dispeceratului;
- reducerea numarului de interventii corective, urmare a supravegherii operatiunilor de mentenanta, actiuni care genereaza reducerea costurilor cu mentenanta echipamentelor de securitate;
- reducerea efectivelor de paza, urmare a supravegherii centralizate si a imbunatatirii analizelor de risc pe locatii.

Totodata, platforma IoT Smart CAVI este instrumentul prin care, la nivel de top management, companiile isi pot asuma cresterea performantelor de securitate, imbunatatirea imaginii, prin investitii in securitatea si siguranta persoanelor si reducerea riscului operational prin monitorizarea live 24h/24 a activitatii in toate locatiile si sediile detinute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri