Compania Phonetastic GSM isi continua strategia de dezvoltare pe segmentul distributiei de telefoane, tablete si smart gadget-uri si inregistreaza in acest an o crestere accelerata a operatiunilor de distributie pe pietele din Romania si Uniunea Europeana. Astfel, numarul de clienti externi Phonetastic, pe pietele din Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Franta si tarile scandinave a crescut in prima jumatate a acestui an cu peste 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

“Peste jumatate din clientii noi atrasi sunt retaileri: magazine online si/sau offline de electroIT si magazine specializate in vanzarea de telefoane mobile”, explica George Mocanu, C.E.O. al companiei Phonetastic.

“Pentru noi, pietele din Uniunea Europeana sunt o oportunitate de dezvoltare pentru ca, in multe dintre acestea, piata libera este mai mare decat piata operatorilor de telefonie si date”, mai spune Mocanu.

Din datele companiei, pe principalele piete europene in care activeaza Phonetastic, ponderea pietei libere in totalul pietei este semnificativ mai mare decat cea a segmentului operatorilor telecom; astfel, in Spania si Portugalia aproximativ 60%, in Italia, procentul este de 56%, in Germania, 52% iar in Franta, 51%, spre deosebire de Romania, unde procentul segmentului de piata libera este de 33% din totalul pietei de telefoane.

De asemenea, Phonetastic si-a diversificat portofoliul de produse si isi propune cresterea cotei de piata pe categoriile smart gadget-uri si e-book reader-e. Analizele companiei arata o crestere semnificativa a vanzarilor de smart gadget-uri pe piata romaneasca si o majorare a cotei de piata, in primele opt luni ale anului, cu 10% fata de aceeasi perioada a anului 2017.

“Pe segmentele de e-book readere, dispozitive de media streaming, boxe inteligente, suntem furnizor de top pentru Romania; aceste performante se datoreaza faptului ca punem pe primul plan intotdeauna relatia de business cu clientii si furnizorii nostri ”, precizeaza George Mocanu.

De altfel, compania si-a concentrat o mare parte din activitate pe cresterea valorii de stocuri, pentru a deservi cat mai bine specificul de business al retailerilor; depozitul Phonetastic inmagazineaza astazi cu 40% mai multe produse fata de anul trecut si peste 400 de modele distincte de produse (SKU) pregatite a fi livrate unei baze extinse de clienti strategici.

“Dinamica noastra este sustinuta de programele noastre de bonificatii financiare pentru retaileri, publicate si pe site-ul nostru, care se adreseaza atat clientilor noi cat si celor deja existenti in baza noastra de date”, mentioneaza Mocanu.

Dezvoltarea Phonetastic pe piata din Romania dar si pe cele din tarile UE se datoreaza in primul rand bazei extinse de furnizori strategici pentru modelul de business al companiei. Majoritatea acestor furnizori provin din tarile Uniunii Europene dar si din Statele Unite si tari din Asia.“ Pentru a mentine si dezvolta aceste relatii de parteneriat, suntem prezenti cu stand propriu la cele mai importante targuri mondiale de profil, anul acesta am avut o promovare sustinuta atat la CeBIT cat si la IFA Berlin”, adauga George Mocanu.

“Suntem mereu in contact cu clientii si furnizorii nostri externi si astfel reusim sa construim o pozitie de ofertare foarte competitiva. Zilnic filtram si analizam intre 50 si 100 de oferte de la jucatori principali din pietele europeana si asiatica”, mai spune Mocanu.

Phonetastic tinteste pietele europene si pentru recrutarea de talente; oameni cu experienta semnificativa in industria telecom din UE s-au alaturat echipei Phonetastic, care a crescut deja cu 30% fata de anul trecut. Compania a avut in 2017 o cifra de afaceri totala de 40 milioane euro, dupa cum arata datele oficiale de la Ministerul Finantelor si tinteste in acest an o crestere cu 35% a volumului de business.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri