Platformele online unde poti gasi seriale, filme sau documentare au ajuns la indemana oricarei persoane care are acces la Internet. Fie ca sunt vizionate pe telefon, tableta sau laptop, productiile prezente pe aceste platforme sunt accesate de sute de milioane de oameni la nivel global. Insa, pentru unii utilizator se pare ca aceste servicii produc dependenta, tinandu-i lipiti ore intregi de ecranele dispozitivelor.

Clinica SHUT ( Services for Healthy Use of Technology) din cadrul Institutului National de Sanatate Mintala si Neurostiinta situat in Bangalore, ce trateaza dependenta de tehnologie, a inregistrat un caz al unui tanar de 26 de ani ce s-a plans ca este dependent de Netflix, de mai bine de 6 luni. Acesta ajunsese sa petreaca, in medie, 7 ore pe zi vizionand productiile de pe platforma online.

Tanarul a declarat ca se confrunta cu stari de oboseala, tulburari de vedere si un program neregulat de somn din cauza orelor petrecute zilnic in fata ecranului. Reprezentatul clinicii SHUT a precizat ca acest obicei il ajuta pe pacient sa uite de grijile cotidiene cauzate de lipsa unui loc de munca, conform thenextweb.com.

“Ori de cate ori familia sa il presa sa isi gaseasca un loc de munca pentru a-si castiga existenta sau isi vedea prietenii ca inregistreaza noi reusite in viata, el ajungea sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp uitandu-se la productiile online. Era o metoda de evadare pentru el, care ii permitea sa uite de griji si sa se simta bine”, precizeaza reprezentantul clinicii.

Netflix este cea mai populara platforma de streaming on-demand, ultimele date aratand faptul ca aceasta este responsabila zilnic de consumul a 15% din traficul global de Internet, utilizatorii petrecand in medie 50 de minute pe zi vizionand productiile pe care le ofera.

Citeste si:
CEO PRO TV: Focusul televiziunii, pe digital
Cesnavicius, PRO TV: Cum...

Sursa foto: By Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Zentiva a achizitionat o fabrica de medicamente in India