Platformele online unde poti gasi seriale, filme sau documentare au ajuns la indemana oricarei persoane care are acces la Internet. Fie ca sunt vizionate pe telefon, tableta sau laptop, productiile prezente pe aceste platforme sunt accesate de sute de milioane de oameni la nivel global. Insa, pentru unii utilizator se pare ca aceste servicii produc dependenta, tinandu-i lipiti ore intregi de ecranele dispozitivelor.

Clinica SHUT ( Services for Healthy Use of Technology) din cadrul Institutului National de Sanatate Mintala si Neurostiinta situat in Bangalore, ce trateaza dependenta de tehnologie, a inregistrat un caz al unui tanar de 26 de ani ce s-a plans ca este dependent de Netflix, de mai bine de 6 luni. Acesta ajunsese sa petreaca, in medie, 7 ore pe zi vizionand productiile de pe platforma online.

Tanarul a declarat ca se confrunta cu stari de oboseala, tulburari de vedere si un program neregulat de somn din cauza orelor petrecute zilnic in fata ecranului. Reprezentatul clinicii SHUT a precizat ca acest obicei il ajuta pe pacient sa uite de grijile cotidiene cauzate de lipsa unui loc de munca, conform thenextweb.com.

“Ori de cate ori familia sa il presa sa isi gaseasca un loc de munca pentru a-si castiga existenta sau isi vedea prietenii ca inregistreaza noi reusite in viata, el ajungea sa isi petreaca din ce in ce mai mult timp uitandu-se la productiile online. Era o metoda de evadare pentru el, care ii permitea sa uite de griji si sa se simta bine”, precizeaza reprezentantul clinicii.

Netflix este cea mai populara platforma de streaming on-demand, ultimele date aratand faptul ca aceasta este responsabila zilnic de consumul a 15% din traficul global de Internet, utilizatorii petrecand in medie 50 de minute pe zi vizionand productiile pe care le ofera.

Sursa foto: By Marcos Mesa Sam Wordley / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri