Google anunta lansarea programului „Atelierul Digital pentru Programatori”, adresat studentilor care vor sa invete sa programeze si tinerilor care vor sa devina antreprenori in domeniul tehnologiei. Aceste activitati se vor derula in trei hub-uri construite in parteneriat cu trei universitati din tara: Universitatea Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea Politehnica din Timisoara.

Activitatea in hub-urile Google pentru programatori are doua componente. In primul rand, in aceste spatii vor fi organizate cursuri de programare pentru studenti. Cursurile sunt gratuite si se desfasoara pe o perioada de 10 saptamani. Studentii interesati pot opta pentru cursuri de Java, Android development pentru incepatori sau avansati. Mai multe detalii aici.

Cele trei hub-uri Google pentru programatori vor functiona si ca incubatoare pentru start-up-uri, oferind spatiu gratuit de co-working tinerilor care lucreaza la dezvoltarea propriei aplicatii si vor sa lanseze un start-up. Tinerii antreprenori beneficiaza in hub-urile Google de suport si sesiuni individuale de mentorat pentru identificarea oportunitatilor de crestere ale start-up-rilor, sesiuni de pregatire cu experti Google si acces la programul Google Cloud for Startups. Programul dureaza 6 luni si se finalizeaza printr-o sesiune Demo Day, in care tinerii isi prezinta ideile in fata unei comunitati de investitori si experti in tehnologie. Mai multe detalii aici: https://goo.gl/cnF6S1.

Cele trei hub-uri Google „Atelierul Digital pentru programatori” se gasesc in urmatoarele locuri:

  • Bucuresti: Facultatea de Matematica si Informatica, etajul 2, Universitatea din Bucuresti
  • Cluj-Napoca:Universitatea Tehnica Cluj Napoca, sala C03, parter
  • Timisoara: Facultatea de Management in Constructii, Universitatea Politehnica Timisoara

„Atelierul Digital pentru Programatori” face parte din „Grow with Google”, o initiativa globala care urmareste sa creeze oportunitati pentru toata lumea, prin oferirea de cursuri, resurse si consultanta gratuita. Prin intermediul Atelierul Digital, lansat in 2016 in Romania, Google isi propune sa sprijine oamenii sa isi gaseasca un loc de munca, sa avanseze in cariera sau sa isi dezvolte afacerea prin dobandirea de competente digitale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri