Gecad, compania care opereaza serviciul ePayment de procesare electronica a platilor, a anuntat joi finalizarea procedurilor de aliniere a solutiei ePayment la noile reglementari de operare financiar-contabila aplicabile in spatiul european.
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, activitatile comerciale online intra sub incidenta reglementarilor comunitare privind aplicarea taxei pe valoarea adaugata. Orice vanzare de produse sau servicii catre un cumparator din Uniunea Europeana care nu detine un cod valid de identificare TVA ("VAT ID" in engleza, echivalentul CUI) se va aplica si se va incasa cota TVA din Romania aferenta produsului respectiv.

Compania de comert electronic Gecad ePayment, parte din grupul de servicii IT Gecad, estimeaza o crestere a cifrei de afaceri pana la 3 milioane de euro pe 2006, de la 100.000 de euro inregistrati anul trecut, a declarat anterior pentru Newsin directorul de investitii al companiei, Cristian Badea.

Cresterea se datoreaza atat evolutiei pietei romanesti a comertului electronic, dar mai ales cresterii afacerilor generate de divizia Avangate la nivel international, a adaugat Badea.

Gecad ePayment promoveaza doua solutii proprii de comert electronic, respectiv de distributie de software online: ePayment, care se poate implementa in orice magazin virtual romanesc de produse sau servicii, si Avangate, care a fost special creat pentru producatorii de software care isi vand produsele pe Internet. Avangate se comercializeaza la nivel international.

Cifra de afaceri nu este egala cu volumul tranzactiilor si cuprinde atat veniturile generate de ePayment cat si pe cele generate de Avangate, a precizat directorul de investitii. "in ultimele luni am semnat in jur de 200 de noi contracte cu clienti din Statele Unite, Rusia, India, Germania si tari din estul Europei" a spus Badea. in proportii aproape egale, compania livreaza programe de grafica, internet, audio, aplicatii business, gestiune electronica de birotica, securitate si software educational.

"Sistemul care sta la baza distributiei de software este foarte interesant si genereaza venituri paralele si o crestere a traficului pe internet; pe langa procesarea la plata cu cardul, se genereaza o cheie electronica cu un cod pentru distribuitorul virtual", a explicat Badea.

Orice portal mare, de tipul Softpedia, care vinde software prin Internet, poate pune un link catre programul care urmeaza a fi cumparat. Portalul, cu un trafic mare, prin acel link trimite clientela catre site-ul de distributie, crescand astfel traficul celui din urma. "Pentru acest link se ia un comision de aproximativ 30% pentru fiecare tranzactie, iar portalul castiga un ban in plus pe langa publicitatea online", a spus Badea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri