Adobe Systems a preluat Macromedia

Compania Adobe Systems a informat, ieri, ca a ajuns la un acord de preluare a firmei Macromedia pentru aproximativ 3,4 miliarde de dolari, sub forma de actiuni, in incercarea de a-si extinde activitatea pe piata de software, transmite Mediafax.

Adobe, cunoscuta pentru programul Acrobat Web, a mentionat ca intelegerea va oferi firmei posibilitatea de a pune la dispozitia clientilor o gama mai larga de aplicatii, inclusiv audio si video. Conform acordului, actionarii Macromedia vor primi 0,69 actiuni ale Adobe pentru o actiune detinuta. Astfel, proprietarii titlurilor Macromedia vor primi 41,86 dolari la pretul de inchidere de vineri a actiunilor Adobe pe Nasdaq, de 60,66 dolari.

Pretul acordat pentru fiecare actiune Macromedia este cu 25% mai ridicat fata de cotatia de vineri tot de pe Nasdaq, de 33,45 dolari.
Directorul executiv al Adobe, Bruce Chizen, isi va pastra functia, iar Stephen Elop, de la Macromedia, va deveni presedinte al operatiunilor globale. Adobe a estimat ca profitul si veniturile pentru al doilea trimestru se vor situa la nivelul maxim. Oficialii au mai declarat ca firma va initia, dupa ce intelegerea va fi perfectata, un program de rascumparare de actiuni, in valoare de 1 miliard de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri