Crestere considerabila a comunicatiilor romanesti

Piata de comunicatii din Romania va inregistra in 2007 o valoare de 5,4 miliarde de euro, iar in 2010 va depasi 8 miliarde de euro. Cel putin asa sustin oficialii Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Pe piata de telefonie fixa exista deja 220 de operatori autorizati, din care 60 activi, care detin un numar de aproape 70.000 de abonati.

In continuare cel mai mare operator pe piata de telefonie fixa este Romtelecom, care vinde servicii catre 4,3 milioane de abonati.

Mobilul - mai popular decat telefonul fix

Telefonia mobila a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere dintre toate ramurile comunicatiilor, Romania ocupand locul 3 in Europa de Est si beneficiind de aportul a 73 de furnizori, dintre care doar patru sunt activi.

Daca in 1997 existau doar 250.000 de abonati, anul trecut numarul acestora a depasit 10 milioane, lucru deloc surprinzator daca ne gandim ca tarifele la telefonia mobila sunt mult mai mici, pentru ca se calculeaza in dolari, in comparatie cu telefonia fixa, unde a fost preferata moneda unica europeana.

Telefonia fixa - veriga slaba a comunicatiilor

Valoarea pietei de telefonie fixa creste anual cu 15 procente, valoare mai mica decat cea a pietei comunicatiilor, in general, de aceea trebuie ajutata dezvoltarea ofertei si competitiei in acest domeniu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri