Jeffrey Berns, un milionar din industria criptomonedelor, planuieste sa construiasca un oras care sa fie administrat prin intermediul tehnologiei blockchain, ce va avea o infrastructura descentralizata care va sta la baza unei comunitati indepedente de lumea capitalista.

In locul unui guvern sau al marilor corporatii, controlul in orasul care va functiona cu ajutorul tehnologiei blockchain va fi detinut de catre cetatenti, care vor folosi criptomonedele ca valuta, conform businessinsider.com.

“Orasul isi propune sa demonstreze cum dezoltarea afacerilor, comertul si modul de viata intr-o astfel de comunitate poate sa infloreasca alaturi de tehnologiile care schimba lumea”, se arata intr-o descriere postata pe site-ul proiectului.

Peste 27.000 de hectare cumparate cu 170 de milioane de dolari

Suprafata pe care antreprenorul isi propune sa construiasca orasul are peste 27.000 de hectare si se afla in desertul Nevada, in apropierea cladirilor gigantilor tech Google si Apple. Pretul platit pentru ea se ridica la 170 de milioane de dolari, iar antreprenorul ar putea finanta integral intregul proiect avand in vedere profitul pe care l-a facut in urma investitiilor in criptomoneda ether.

“Multiple tehnologii inovatoare vor schimba felul in care locuitorii orasului vor interactiona in viata de zi cu zi, iar tehnologia blockchain va fi in centrul acestora oferind un sistem democratic” se mai arata in descrierea proiectului

“Ceva in interiorul meu imi spune ca proiectul acesta este raspunsul, daca vom reusi sa convingem indeajuns de multa luma sa aiba incredere in tehnologia blockchain, vom putea schimba toate sistemele dupa care functionam ca societate”, a declarat Berns

Antreprenorul, fondator al companiei Blockchains LLC, a mai precizat ca procesul de construire va fi demarat spre sfarsitul anului 2019, fiind nevoie de dezvoltarea unui Master Plan si aprobarile din partea administratiei publice din statul respectiv.

Sursa foto: By William Ducklow / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri