Profitul Philips Electronics, in scadere

Philips Electronics a anuntat, luni, profituri mult mai mici pe primul trimestru in raport cu previziunile datorita stagnarii cererii de produse electronice si a supracapacitatii de productie pentru circuite integrate si ecrane cu cristale lichide (LCD), transmite Mediafax.

Fata de estimarile de 156 de milioane de euro, Philips nu a realizat in primul trimestru decat un profit de 117 milioane de euro. In momentul de fata, Philips se situeaza pe locul trei in topul producatorilor de echipamente medicale si ocupa aceeasi pozitie in clasamentul european al fabricantilor de semiconductoare. Beneficiul net inregistrat anul trecut de catre companie a fost de 550 milioane de euro, impulsionat fiind de rezultatele obtinute de catre firmele ale caror rezultate nu sunt consolidate in rapoartele financiare.

In primul trimestru, participatiile semnificative ale Philips in cadrul companiei sud-coreene LG Philips LCD si a celei taiwaneze TSMC au adus profituri de 22 de milioane de euro, comparativ cu 457 milioane de euro in anul 2004. Analistii s-au asteptat ca profitul obtinut din companiile neconsolidate sa scada sub 50 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri