Philips Electronics a anuntat, luni, profituri mult mai mici pe primul trimestru in raport cu previziunile datorita stagnarii cererii de produse electronice si a supracapacitatii de productie pentru circuite integrate si ecrane cu cristale lichide (LCD), transmite Mediafax.

Fata de estimarile de 156 de milioane de euro, Philips nu a realizat in primul trimestru decat un profit de 117 milioane de euro. In momentul de fata, Philips se situeaza pe locul trei in topul producatorilor de echipamente medicale si ocupa aceeasi pozitie in clasamentul european al fabricantilor de semiconductoare. Beneficiul net inregistrat anul trecut de catre companie a fost de 550 milioane de euro, impulsionat fiind de rezultatele obtinute de catre firmele ale caror rezultate nu sunt consolidate in rapoartele financiare.

In primul trimestru, participatiile semnificative ale Philips in cadrul companiei sud-coreene LG Philips LCD si a celei taiwaneze TSMC au adus profituri de 22 de milioane de euro, comparativ cu 457 milioane de euro in anul 2004. Analistii s-au asteptat ca profitul obtinut din companiile neconsolidate sa scada sub 50 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri