Mai multi muncitori din Europa ai companiei Amazon au demarat un protest de amploare fata de conditiile grele in care sunt obligati sa lucreze. Acestia ameninta ca protestul lor ar putea afecta activitatea companiei de Black Friday, noteaza Business Insider.

In Spania, 90% dintre angajatii Amazon de la un depozit din Madrid au protestat printr-un mars, vineri. In depozit au mai ramas doar 2 angajati care incarcau produsele comandate de oameni, asa ca Amazon a fost nevoita sa redirectioneze comenzile spre alte 22 de depozite de pe teritoriul tarii.

„Black Friday este una dintre zilele in care Amazon are cele mai mari vanzari, asa ca acum este momentul sa ii lovim pe ei mai mult decat ne facem noua rau. Compania nu vrea sa ne asculte si sa ajunga la un acord cu noi”, a declarat Eduardo Hernandez, unul dintre muncitorii iesiti la protest, care lucreaza in companie de cinci ani.

Sindicatele din Marea Britanie ameninta cu proteste la cinci sedii Amazon si se plang de conditiile de siguranta in care lucreaza angajatii. Proteste au fost anuntate si in Franta si Germania.

Liderul britanic al sindicatului GMB descrie conditiile de lucru de la Amazon drept „inumane”. „Ne rup oasele, oamen ii lesina si sunt luati pe sus cu ambulanta”, a acuzat acesta.

La sediul Amazon din Rugeley, au fost chemate ambulantele de 115 ori pentru socuri electrice, sangerari, dureri in piept si traume majore ale angahatilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri