Grupul german Siemens si cel american IBM au obtinut un important contract pentru echipament cu armata germana, evaluat la 7,1 miliarde de euro, pentru o perioada de zece ani, a informat Siemens, conform NewsIn.

Proiectul, denumit Hercule, are scopul de a moderniza sistemul informatic nonmilitar al Bundeswehr (Fortele Armate Federale Germane). Este vorba despre innoirea serverelor informatice, a calculatoarelor, sistemelor logistice, aplicatiilor, telefoanelor si a altor retele de transmitere a datelor.

Pentru aplicarea acestui proiect se va crea o noua societate, numita BWI IT. Statul german va detine 49,9% din aceasta, urmand ca restul sa fie impartit, in mod egal, intre IBM si SBS, filiala de servicii informatice a Siemens.

Hercule este in prezent cel mai mare parteneriat public-privat din Europa, a mai subliniat Siemens in cadrul unui comunicat. Urmeaza ca, in cadrul acestui proiect sa lucreze aproape trei mii de angajati din Bundeswehr.

Cele doua companii ar trebui sa instaleze aproximativ 140.000 de calculatoare personale, 700 de servere si mii de aparate telefonice, pentru fortele militare germane.

Acest proiect se afla in pregatire de mai multi ani. Un consortiu rival, format in jurul grupului european aeronautic si de aparare EADS, a concurat pentru a obtine proiectul, insa acesta a iesit din cursa in 2004, sustinand ca Berlinul are exigente prea mari in materie de preturi.