Jiri Rizek, numit oficial director general al Flamingo

Jiri Rizek, actualul director de retail al Flamingo International a preluat, din data de 1 ianuarie 2007, functia de director general al grupului, a anuntat un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Flamingo International a anuntat la mijlocul lunii noiembrie retragerea din functia executiva a lui Dragos Cinca si numirea, incepand cu 1 ianuarie 2007, a lui Jiri Rizek ca nou CEO al grupului de firme. De asemenea, odata cu incheierea mandatului de 3 ani, Dragos Simion isi inceteaza atributiile executive in cadrul grupului, se mentioneaza in comunicatul transmis de companie.

"Jiri Rizek este un manager de valoare internationala, cu o extraordinara experienta in domeniu si cu o foarte buna cunoastere a modelului de business Flamingo", se arata in comunicat. Jiri Rizek a fost directorul de retail al grupului Flamingo din august 2006. Are o experienta de 16 ani de amangement in cadrul unor companii cunoscute de IT&C si electrocasnice din Europa de Est.

Flamingo International, listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a afisat o pierdere de 6,6 milioane lei (aproximativ 1,8 milione euro) la noua luni, in timp ce in acelasi interval din 2005 avea un profit net de 455.038 lei. Compania a obtinut o cifra de afaceri de 129 milioane lei (36,5 milioane euro), dupa primele noua luni din 2006, in scadere usoara, cu 0,92% comparativ cu rezultatul de 130,2 milioane lei, afisat in perioada similara din 2005. in sedinta de joi, titlurile companiei s-au tranzactionat la pretul de 0,355 lei. Compania are un capital social de 77,90 milioane lei si o capitalizare de 276,26 milioane lei.

Distribuitorul de produse IT&C, electrocasnice si electronice a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 206,78 milioane lei si un profit net de 8,08 milioane lei.

Grupul Flamingo, care ocupa pozitia a doua pe piata de profil dupa achizitia lantului Flanco, finalizata in primavara anului trecut, tinteste o crestere a vanzarilor de 13% anul 2007 si cu 22% in anul 2008, acestea urmand sa atinga valoarea de 220 de milioane de euro peste doi ani, potrivit oficialilor companiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Ai o afacere? Cum poți folosi WhatsApp Business pentru a comunica mai ușor
Setari Cookie-uri