Cisco Systems Inc, cel mai mare producator mondial de retele tehnologice folosite la transmiterea de date pe Internet, va plati 830 milioane de dolari (627,54 milioane euro) pentru achizitionarea IronPort Systems Inc., intarindu-se astfel pozitia pe segmentul solutiilor de securitate destinate serviciilor de e-mail si mesagerie instant. Cisco va plati aceasta suma printr-o combinatie de actiuni si cash, IronPort urmand sa ramana o divizie independenta in cadrul gigantului american. Preluarea IronPort

Analistii considera ca gigantul american incearca sa isi consolideze pozitia pe o piata in crestere si sa isi creeze in acelasi timp nise de piata. Principalele produse ale Cisco ar urma sa fie astfel completate de alte servicii oferite companiilor, securitatea serviciilor de e-mail fiind o piata in ascensiune. Utilizarea serviciilor de mesagerie va creste, volumul de date va creste si deci va creste si cererea de sisteme de securitate pe acest segment, a spus pentru Bloomberg analistul Zeus Kerravala.

IronPort detine o cota de 6,6% din piata anti-spam, care s-a ridicat in 2005 la 635,2 milioane de dolari. Produsele sale ajuta companiile sa isi mentina o capacitate de stocare ridicata pe servere si previne infectarea retelelor cu diferiti virusi informatici. Compania a raportat in venituri de 25 milioane de dolari in al doilea trimestru din 2006, in crestere cu 89% fata de perioada similara din 2005.

Cisco incearca prin ultimele sale miscari sa isi mareasca venituri din segmentul de solutii de securitate, segment din care Cisco a obtinut 20% din veniturile sale in anul fiscal 2006. Preluarea IronPort vine dupa ce Cisco a achizitionat in 2006 noua companii specializate in producerea de programe sotfware de securitate, fiecare tranzactie avand o valoare mai mica de 100 milioane de dolari.

Traseul urmat de Cisco este urmat si de catre principalii sai competitori. International Business Machines Corp. (IBM) a preluat in august compania Internet Security Systems (ISS) pentru aproximativ 1,3 miliarde de dolari.

ISS ofera solutii de securitate pentru guverne si mii de companii de varf din intreaga lume, ajutand la protectia proactiva a retelelor, desktop-urilor si serverelor impotriva amenintarilor de pe internet. Software-ul, echipamentele si serviciile ISS monitorizeaza si administreaza vulnerabilitatile si posibilele puncte slabe din retea ce ar putea fi exploatate, lansand un raspuns rapid inaintea aparitiei unei amenintari potentiale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri