Softlead, singurul marketplace cu rol de generator de lead-uri din Romania, 100% dedicat industriei software, anunta cele mai importante statistici ale pietei de solutii software in raport cu nevoile companiilor care au ales sa achizitioneze si sa implementeze aplicatii informatice.

Estimata la o valoare de 975 milioane de euro (in 2017, conform ANIS), piata interna de software si servicii IT contribuie cu 75.6% la valoarea intregului sector IT si este unul dintre cele mai interesante si reprezentative repere ale economiei locale. Parte din aceste cifre sunt, insa, si end-userii, companiile care genereaza vanzari pentru industria IT, asadar este extrem de importanta raportarea continua la nevoile acestora.

Cele mai solicitate tipuri de aplicatii software in 2018

Ca marketplace dedicat aplicatiilor software, Softlead include 30 de tipuri de categorii de solutii informatice necesare atat start-up-urilor, cat si companiilor mari si foarte mari.

Tipurile de aplicatii software cu cel mai crescut apetit de achizitie si de implementare includ: ERP (15%), software medical (12.62%), managementul documentelor (12.43%), software de gestiune (10.58%), HR (10.20%), CRM (8.91%).

Comparativ cu anul precedent, interesul pentru solutii software de tip ERP s-a dublat, in timp ce aplicatiile dedicate gestionarii resurselor umane si cele de tip CRM au crescut cu peste 30%.

Aplicatiile de tip RPA (Robotic Process Automation) si Master Data Harmonization sunt cele mai noi tipologii de solutii software listate in cadrul platformei, urmand ca in anul 2019 toate categoriile incluse sa fie actualizate si imbunatatite cu noi categorii.

Industriile din care provin companiile cu cele mai multe solicitari de aplicatii

Industriile medical, productie, horeca si retail sunt cele mai importante segmente de piata care genereaza oportunitati de implementare a tehnologiilor software. Pe locuri secundare se afla constructiile, transporturile, IT-ul si agricultura, dar au existat cerinte multiple si pentru industriile bancare, educationale, asigurari, imobiliare, pharma, juridic, turism.

In ceea ce priveste localizarea geografica a companiilor care au trimis solicitari valide pentru aplicatii software si servicii complementare, Bucuresti, Ilfov, Brasov, Cluj si Sibiu sunt cele mai bine reprezentate zone, atat la nivelul nevoii, cat si al deschiderii spre comunicare si informare, precum si prin capacitatea de a sustine din punct de vedere financiar (al bugetelor dedicate) achizitia solutiilor informatice dedicate eficientizarii si cresterii productivitatii in companii.

Rata calificarii lead-urilor generate in platforma

“Desi numarul lead-urilor generate prin plaforma Softlead.ro se afla intr-un trend ascendent (cresterea in 2018 a fost cu peste 35% fata de anul anterior), am reusit sa pastram calitatea solicitarilor venite din partea companiilor, cu o rata de peste 81% a lead-urilor valide”, Alexandra Roata, Managing Partner Softlead.

Cine sunt solicitantii aplicatiilor software?

Unul dintre cele mai importante elemente care definesc profilul clientilor Softlead, din perspectiva achizitorilor de aplicatii software, este dat de nivelul decizional. Astfel, pentru anul 2018, cei mai multi end-useri vin din pozitii de top management (38.2%) si de middle management (19.6%), din partea responsabililor de departament (32.2%), fiind urmati de responsabilii de achizitii si de coordonatorii departamentelor de IT.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri